Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Indián, benátský rebel i Josef Zíma

DNEŠEK

7.2.2023

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

15:00 / Kino senior: Indián / Telegraph
17:00 / Josef Zíma - 90 let / Divadlo na Šantovce
19:00 / Tintoretto: rebel z Benátek / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Otisky / Divadlo na cucky
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie

Držitel Thálie za celoživotní dílo Josef Zíma slaví devadesátku. Oslaví ji i v Divadle na Šantovce. "Zazní písně Karla Hašlera, Jaromíra Vejvody, Oldřicha Nového, ale i Hříšní lidé Města Pražského a nebude chybět ani píseň z pohádky Princezna se zlatou hvězdou - Prstýnek..." Slibují pořadatelé. 

Dokumentární umělecký film Tintoretto: rebel z Benátek připomíná 500 let od narození geniálního benátského rodáka a jednoho z největších jmen italské renesance. Hlas Heleny Bonham Carter přibližuje malířův nespoutaný život a jeho impozantní dílo i soupeření s dalšími slavnými umělci své doby. Snímek také odhaluje, jak se v Tintorettově tvorbě obtiskla morová rána, která slavné město zasáhla uprostřed umělcova nejsilnějšího období. Dnes v Arcidiecézním muzeu.

"Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou a úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétá nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky..." Tak zní anotace k snímku Indián. V hlavní roli Karel Roden. Promítá dnes v rámci projektu Kino senior Telegraph.

Mějte krásný den!