Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Příběh žižkovského vysílače i analýza voleb

DNEŠEK

2.2.2023

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

17:00 / Karel Hvížďala: Chvění je naděje / Vědecká knihovna
18:00 / Václav Aulický, architekt televizní věže v Praze na Žižkově / Muzeum umění
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Krvavá svatba / Moravské divadlo
19:00 / Prezidentské volby 2023 / Telegraph

Novinář a esejista Karel Hvížďala je proslulý rozhovory s významnými osobnostmi především českého politického a kulturního světa. Ve svých "deníkových" záznamech necelého roku, které dnes osobně představí ve Vědecké knihovně, zachycuje své niterné, soukromé úvahy, vzpomínky, komentáře i obavy na pozadí domácích i světových událostí, eskalujících k fatálnímu napadení Ukrajiny Ruskem, k válce. Text oživují úryvky z korespondence s blízkými lidmi, jako jsou Jiří Suchý nebo Jacques Rupnik. Literární večer moderuje publicista Zdenko Pavelka.

V Telegraphu se dnes chystá analýza průběhu a výsledku prezidentských voleb. "Pozvání do diskuse, která proběhne v Telegraph kině, přijali politologové Daniela Ostrá, Eva Lebedová, Pavel Šaradín a Tomáš Lebeda. Debata bude streamována, moderuje Robert Runták," lákají pořadatelé.

Muzeum umění se může ve svých sbírkách pochlubit také sérií prací Václava Aulického, z nichž některé jsou aktuálně k vidění na výstavě Architektura v procesu. "Využijeme přítomnosti autora a necháme se provést příběhy zažitými na vlastní kůži. Autor žižkovského vysílače má za sebou celou řadu dalších realizací a o některé už také přišel. Boj za záchranu pražského Transgasu jej propojil s nejmladší generací milovníků architektury," zvou pořadatelé.

Mějte krásný den!