Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Krvavá svatba i klasika ve Vile Primavesi

DNEŠEK

24.1.2023

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

18:00 / Večer s klasikou ve Vile Primavesi / Vila Primavesi
19:00 / Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg / Divadlo na cucky
19:00 / Krvavá svatba / Moravské divadlo
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie

Do Vily Primavesi můžete dnes zamířit na koncert klasické hudby v režii Moravského divadla. "Opět se můžete těšit na smyčcové kvarteto v čele s koncertním mistrem, houslistou Petrem Kupkou. Dále uslyšíte houslistku ve skupině prvních houslí Barboru Vašků, vedoucí nástrojové skupiny viol Ivu Dočkalovou a koncertního mistra violoncell Lukáše Pelikána. V první části pestrého programu zazní mistři klasiky, jako jsou Johann Sebastian Bach či Antonio Vivaldi. Dále uslyšíte známé melodie z filmové hudby ve vlastní úpravě smyčcového kvarteta a na závěr se také můžete těšit na příjemné hudební překvapení," lákají pořadatelé.

Moravské divadlo má dnes na programu surrealistickou taneční inscenaci Krvavá svatba španělského dramatika a básníka Federica Garcíi Lorcy. "Vášeň, neopětovaná láska, zrada a msta se mísí v příběhu o jedné veselce, která skončila nelítostným honem na člověka," představují pořadatelé. Inscenaci s hudbou Gabriely Vermelho nastudovala Alena Pešková.

Večer vás čeká i komedie Divadla Tramtarie. "Čtyři příběhy čtyř manželských dvojic, do jejichž mírně upadajícího intimního života přijde nečekaná záležitost, kterou není nic menšího, než nová sexuální libůstka, nebo chcete-li, úchylka. Že se vás to netýká? Ale jděte… Vydejte se s námi na poutavou okružní jízdu manželskými ložnicemi, ve které nechybí milostné pikantnosti, drama, nečekané zvraty, ani láska," zvou pořadatelé na představení Horory z manželských ložnic.

Mějte krásný den!