Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Virtuální fotky, Sluha dvou pánů i Fargo

DNEŠEK

28.6.2022

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

16:30 / Virtuální fotograf / knihovna Jungmannova
18:00 / Nohama na horách, hlavou ve vesmíru / Letní kino
19:00 / Podskalák / Moravské divadlo
19:00 / Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg / Divadlo na cucky
19:30 / Sluha dvou pánů / Výstaviště Flora
21:21 / Fargo / Letní kino

Narozeniny dnes slaví fotograf Karel Cudlín (*1960), písničkář Petr Lutka (*1952), modelka Andrea Verešová (*1980) a hudebník Steve Morse (*1954).

Svátek má Lubomír

Představení Sluha dvou pánů už se v Moravském divadle hraje téměř deset let. Přesto je každá repríza trochu jiná a inscenace rozhodně patří k těm, které můžete vidět mnohokrát. Dnes k tomu budete mít příležitost pod širým nebem - hraje se v rámci festivalu Moravské divadelní léto v parku ve Smetanových sadech.

Kultovní snímek bratří Coenů Fargo si můžete dopřát také pod širým nebem - v letním kině. Neo-noirová černá komedie, natáčená na místě uprostřed zimy, sleduje Frances McDormandovou v roli těhotné minnesotské policejní šéfky, která vyšetřuje sérii vražd spáchaných v důsledku únosu. Ten se proměnil v komedii omylů, který zorganizoval koktavý prodavač aut William H. Macy....

A jeden tip na netradiční akci závěrem. Říkali jste si někdy při hraní počítačových her, že scény, které v nich občas vidíte, by stály za fotku? Tak přesně tím se zabývá virtuální fotograf Martin Benčík. Svou práci dnes představí v knihovně na Jungmannově ulici.

Mějte krásný den!