Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Talk show s Věrou Zukalovou, divadlo i Debbi

Tipy a názory

17.6.2021

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

Narozeniny dnes slaví herečka Zuzana Kajnarová Říčařová (*1982), režisír Jiří Havelka (*1980), publicista Vladimír Dolejš (*1950), tenistka Venus Williams (*1980), hudebník Jello Biafra (*1958), zpěvák Barry Manilow (*1943), režisér Krzysztof Zanussi (*1939) a ředitel Okresní hospodářské komory Olomouc Radim Kašpar (*1985).

Svátek má Adolf

Long Story Short zve na jednu ze svých tančíren. Ta dnešní se ponese v rytmu swingu.

A stejný podnik ještě jednou. "Stávek, Mlýnek, Kadrnka - tihle tři vinařští beach boys se za námi staví do Eatery & Bakery a budou vás provázet večerem. Každý sám za sebe a jeden proti druhému, protože vinařskej battle znamená, že vy rozhodnete o tom, kdo je váš největší favorit a čí vína vítězí! Očekávejte spoustu příběhů o víně, pořádnou dávku zábavy a ostrého humoru, tohle bude totiž battle na vysoké úrovni! Jedná se o večer s uzavřenou společností a k dispozici je cca 30 míst. Každý z vinařů bude prezentovat zhruba 3-4 vína ze své vlastní produkce, které vy budete hodnotit. Celý večer bude o víně a občerstvení v podobě tapas z naší kuchyně. Na konci bude možnost objednání vín od vítěze ale i od vašeho favorita," lákají pořadatelé na netradiční akci.

Na Korunní pevnůstce dnes vystoupí zpěvačka Debbi. Vzhledem k tomu, že koncert je jakýmsi předznamenáním svátků města, je celá akce zdarma. Jako předkapela se představí The Gardeners ze Šternberka.

Hostem pořadu TTalk Roberta Runtáka a Radima Kašpara dnes bude Věra Zukalová, zakladatelka spolku Dobré místo pro život. Za své aktivity získala na začátku června Cenu města Olomouce za Společenský přínos za rok 2020." Jak si vedeme v pomoci ostatním? V čem by se mohlo město zlepšit a v čem naopak exceluje?" Na to vše i mnoho dalších otázek se zeptají modeátoři v Telegraphu.

Moravské divadlo uvede dnes na svém open air festivalu na Floře operetu Mamzelle Nitouche. Příběh o klášterní chovance Denise a klášterním varhaníkovi a současně operetním autorovi Célestinovi upravila a modernizovala Michaela Doleželová pro dnešní dobu, logika příběhu však zůstala stejná.

A ještě upozornění. Kvůli přípravě na akci Vyznání růžím bude dnes zavřeno rozárium.

Mějte krásný den!