Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Otevírá Premiere Cinemas, začíná Zaparkuj

Tipy a názory

10.6.2021

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Marcela Holanová (*1951), herečka Leelee Sobieski (*1983) a hudebník Jimmy Chamberlin (*1964).

Svátek má Gita

Tramtarie dnes opět hraje pod širým nebem. Na Korunní pevnůstce je celé odpoledne otevřena relax zóna, večer se pak uskuteční další repríza nového hitu, pokračování úspěšné komedie Láska za koronu. Přijďte se zasmát absurditě doby a trochu se po tom náročném čase uvolnit. 

V Letní kině se dnes chystá večírek. Slavnostně tu bude zakončena sportovní výzva Do práce na kole. "Každá skvělá výzva jednou skončí. A právě na závěrečném večírku si tu letošní Do práce na kole Olomoucko hezky zakončíme," slibují pořadatelé. Součástí programu je i beseda.

A začíná i letní festival Zaparkuj. "První Zaparkuj Fest letošního roku zahájíme stylově tam, kde to všechno začalo! V našich nejoblíbenějších Bezručácích se můžete těšit na koncert jesenického písničkáře Zapomělsem, letní kino v podobě oceňovaného dánského dramatu Chlast nebo tradiční chill out zónu v naší režii. O pitný režim se pak postará stánek od U Magora," vzkazují pořadatelé.

Kino Metropol na dnešní den přichystalo český film Tichý společník. Klára Issová, Boleslav Polívka a Ondřej Malý se představí v poetické tragikomedii o životě na vsi, kde dojde místo na hřbitově.

A dnes začíná konečně promítat i Premiere Cinemas v Šantovce. I tady hrají Tichého společníka, kromě něj ale také třeba filmy Godzilla vs. Kong nebo novinku Cruella.

A ještě jedna zajímavá pozvánka z hvězdárny v Prostějově. Dnes totiž bude možno pozorovat částečné zatmění Slunce, ke kterému dojde okolo poledne. „Částečné zatmění bude pozorovatelné od pravého poledne do půl druhé, řekla Iveta Freharová z Astronomického oddělení Muzea a galerie v Prostějově a doplnila, že při pozorování je potřeba si chránit oči pomocí speciálních filtrů. „Jejich absence může trvale poškodit zrak. U nás na hvězdárně se ničeho takového bát návštěvníci rozhodně nemusí, neboť jsme vybaveni speciálními pozorovacími brýlemi a dalekohledy s filtry, které nám zrak ochrání,“ dodala.

Mějte krásný den!