Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Osudné domácí video, přednáška i festival

Tipy a názory

12.5.2021

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

Narozeniny dnes slaví herec Rami Malek (*1981), hudebník Eric Singer (*1958) a sportovní střelec David Kostelecký (*1975).

Svátek má Pankrác

K péči o vlastní zdraví neodmyslitelně patří pohyb. Již od antiky přece známe rčení „ve zdravém těle zdravý duch“. Jaký druh pohybu, cvičení či sportu si ale zvolit? Jak často a jak intenzivně se hýbat? Nejen o tom budou diskutovat Eliška Sovová, přednostka Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace a Petr Kolář, primář oddělení rehabilitace z Fakultní nemocnice Olomouc. K vidění online.

Online můžete navštívit i festival Jeden svět. Letošní ročník dobře charakterizují slova autorů: “Internetové připojení, zapnuté webkamery, neustálé klikání myší a snaha alespoň na chvilku vidět ty, kteří jsou na druhé straně obrazovky. ‘Vypadáváš’ se stalo jedním z nejčastějších slov, která provázejí setkání lidí zprostředkovávaná technickými možnostmi internetu. Jaké výzvy s sebou přinesl přechod do online prostředí a jaké je naše místo v nové realitě…”

A jeden filmový tip! Emi je uznávaná učitelka na prestižním gymnáziu. Její domácí sexuální video ale uniklo na  internet. A blíž se rodičovské sdružení. Nekonvenční, satirický film rumunského režiséra Radua Judeho upoutal porotu na festivalu Berlinale, kde získal Zlatého medvěda. Přináší humorný a dráždivý pohled na současnou pokrytectvím nasáklou společnost libující si v předsudcích a ponížení. Snímek Smolný pich aneb Pitomý porno dnes večer streamuje Metropol.