Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Naděje, baroko i talk show o víně

Tipy a názory

6.5.2021

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

Narozeniny dnes slaví cyklista Roman Kreuziger (*1986), moderátor Aleš Háma (*1973), bývalý rektor olomoucké univerzity Miroslav Mašláň (*1957), herečka Andrea Čunderlíková (*1952), herec Oldřich Vízner (*1947), herec George Clooney (*1961) a bývalý britský premiér Tony Blair (*1953).

Svátek má Radoslav

Dnes večer si můžete pustit další díl pořadu TTalk. Hostem Roberta Runtáka a Radima Kašpara bude tentokrát Marek Ťápal, spoluzakladatel přerovské vinice Vinum Predmostensis, mimochodem největší v Olomouckém kraji. "O tom jakou má pěstování vína v Přerově historii a jaké to je v tomto oboru podnikat se dozvíte dnes večer" lákají pořadatelé.

Do Metropolu můžete dnes virtuálně zajít na snímek Naděje. "Když lékaři den před Vánocemi zjistí, že má hlavní hrdinka neléčitelný nádor, naděje je to, co bude potřebovat. Ze života jí zničehonic zbývá už jen opravdu málo a ta největší zkouška čeká na vztah s jejím mužem. Šance na přežití není žádná, mají nějakou naději alespoň oni dva? Film vznikl podle osobních zkušeností režisérky, skvělé knižní předlohy a exceluje v něm ústřední herecká dvojice v čele s hvězdným Stellanem Skarsgardem," píše se v anotaci k dramatu z roku 2019, pod jehož scénářem i režií je podepsána norská režisérka Maria Sødahl.

A Moravská filharmonie má na dnešní den nachystánu předehru festivalu Dvořákova Olomouc. "Komponovaný pořad představí barokní krásu tří koncertních sálů v Olomouci. Zazní skladby nejvýznamnějších barokních skladatelů jako například Händela, Vivaldiho či Bacha. Skladby pro trubku, hoboj, flétnu, housle a soprán charakterizují nepříliš obvyklá instrumentální spojení použitá autory," zvou pořadatelé. Sledovat můžete online.

Mějte krásný den!