Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: loutkový Bajaja i milá komedie o opraváři kol

Zprávy z regionu

2.12.2020

Jan Procházka

Je středa, druhé prosince. Co se dnes v Olomouci bude dít?

Narozeniny dnes slaví moderátor Libor Bouček (*1980), fotbalový reprezentant Antonín Panenka (*1948), zpěvačky Britney Spears (*1981) a Nelly Furtado (*1978) a herečka Lucy Liu (*1968).

Svátek má Blanka

Dnes je (doufejme) poslední den, kdy platí prakticky úplný lockdown. Už zítra si budeme moci znovu koupit všechny ty přetrhané tkaničky do bot, knížky i baterku do hodinek. Ale co se bude dít dnes? Opět pro vás máme pár tipů na zážitky v online prostoru.

Děti můžete dnes "vzít" do Muzea umění na loutkovou pohádku Bajaja s podtitulem Hledá se hrdina, značka: spěchá! Tři draci, dva herci, jeden muzikant, loutky a jedna otočná scéna. To zní dobře!

Jakým způsobem ovlivnila pandemie Covid-19 malé galerie? Změnil se během omezení přístup ke sběratelství? A jak reagují návštěvníci na přesun umění do online světa? O tom všem a mnohem více se bude v Telegraphu diskutovat s Martinou Hončíkovou z galerie 8smička, Blankou Čermákovou z Trafo Gallery, Petrem Hájkem z The Chemistry Gallery a Janem Kudrnou z Telegraph Gallery. Pořad, který můžete vidět online, moderuje Jakub Kraus.

A je tu i filmový tip. "Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin. Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole!" Tak zní anotace k milé komedii Raoul Taburin, kterou dnes dává Metropol. Vidět ji můžete u sebe doma!

Mějte krásný den!