Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: online festivaly i divadlo

Tipy a názory

20.10.2020

Jan Procházka

Je tu úterý. Co se dnes bude dít?

Narozeniny dnes slaví žokej Josef Váňa (*1952) a herec Viggo Mortensen (*1958).

Svátek má Vendelín

I dnes můžete "navštívit" hned několik online akcí. Například festival Dny židovské kultury. Ten dnes nabídne například snímek Pizza v Osvětimi nebo Byt v Berlíně. Všechny snímky jsou k vidění zdarma na stránkách pořadatele.

Bohatý je i program Divadla Tramtarie. V nabídce je divadelní adaptace jednoho z nejkouzelnějších děl české literatury, slavné poemy Františka Hrubína Romance pro křídlovku, dále strhující milostné drama Anna Karenina, novela Stařec a moře, Čapkova Válka s Mloky. A brzy vás čeká i online inscenace Láska za koronu, která po jarním uvolnění vládních opatření trhala návštěvnické rekordy a v rámci Shakespearovského léta na Konviktu proběhla její derniéra. ;-)

A "zajít" lze i do Metropolu. Ten dnes online promítá v rámci projektu Moje kino LIVE snímek Tintoretto - rebel z Benátek - ONLINE.

Vlastivědné muzeum je sice zavřené, ovšem stejně jako na jaře naplánovalo zajímavou akci pro návštěvníky, kteří se aktuálně do muzea podívat nemohou. Skrze muzejní Facebook, Instagram a webové stránky budou přenášet široké veřejnosti hned několik aktuálních výstav a začíná se s výstavou korunovačních klenotů, která měla být původně představena veřejnosti v polovině října.

Mějte krásný den!