Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 16 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Tenkrát podruhé i (ne)končící festival AFO

Tipy a názory

15.10.2020

Lenka Šimková

Čtvrtek je tady! Čím si dnešní den můžete zpříjemnit? Máme pro vás pár tipů... ;-)

Narozeniny dnes slaví česká herečka Linda Rybová (*1975), brazilský pilot F1 Bruno Senna (*1983) a ruská tenistka Jelena Dementěvová (*1981).

Svátek má Tereza

Pokud jste s dětmi doma a přemýšlíte, jak je mezi učením zabavit, můžete zkusit oprášit společenské hry. Schválně, kdy jste naposledy hráli takové Člověče, nezlob se nebo pexeso? Jestli ale na hry nemáte čas, tak od dnešního dne opět spouští Česká televize program UčíTelka, který je určený dětem prvních stupňů základních škol. 

Restaurace, hospody i kavárny jsou od včerejšího dne zavřené, velká část z nich ovšem po zkušenostech z jarních měsíců téměř okamžitě přešla na provoz ve stylu výdejních okének a rozvozů jídel. A pokud se vám nechce vařit, tak si můžete vybrat z bohaté nabídky poledních menu. Nejen, že si ušetříte čas, ale také podpoříte některou z olomouckých restaurací... ;-)

Také kino Metropol přešlo do stejného režimu, ve kterém bylo na jaře. Promítá vybrané filmy online a dnes se tak od 20:30 můžete těšit na snímek Tenkrát podruhé. Jde o zábavnou love story, která vypráví o tom, co by se mohlo stát, kdybychom si mohli zopakovat ty nejkrásnější okamžiky. Je to potřeba k tomu, abychom se znovu zamilovali? Na to zjistíte odpověď po zakoupení online vstupenky.

A ještě jeden tip pro příznivce festivalu Academia Film Olomouc. Ve 20:00 si můžete na webu festivalu a na facebookové stránce naladit slavnostní zakončení, které představí vítěze letošní soutěže. Jestli vám některé ze soutěžních snímků utekly, tak nemusíte zoufat, protože pořadatelé se rozhodli, že vítězné snímky a mnoho dalších dokumentů z letošního výběru zůstanou na online platformě zdarma ke sledování až do konce října! Tak neváhejte s výběrem. ;-)

Přejeme hezký čtvrtek!