Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Sin City i hledání něžných mužů

Tipy a názory

13.8.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek? Co se dnes bude v Olomouci dít?

Narozeniny dnes slaví hudebník Michal Prokop (*1946), publicista Milan Hein (*1946), herečka Táňa Pauhofová (*1983) a hudebník Marco Mendoza (*1956).

Svátek má Alena

Na parkánu Konviktu pokračuje Olomoucké shakespearovské léto. Dnes je na programu komedie Po stopách něžného muže:  Příběh o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. Autorská hra Vladislava Kracíka, autora divácky veleúspěšné třicátnické komedie Druhý život Veroniky. V hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy! Doporučujeme!

Na dolním náměstí se v rámci iniciativy Zaparkuj bude promítat dokument Na krev, který zachycuje osmou generaci loutkářského rodu Kopeckých skrze bratry Novákovy: Rosťu a Vítka. "Jejich krev je krev kočovných umělců a jejich posedlost sahá přes slavný rod loutkářů Kopeckých mnoho generací nazpět. Ve svém úsilí se obracejí k sobě samým, ke kořenům, k rodině. Před čím se snažíš utéct, to nakonec vyroste v tobě," píšou autoři v anotaci.

Letní kino sází na klasiku: noirový thriller Sin City - město hříchu. Film plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. V hlavních rolích Bruce Willis a Jessica Alba. 

A ještě jeden filmový tip: Bezstarostný pohodář Nyles se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah. Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak situaci vyřešit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie Palm Springs je v programu Metropolu.

Krásný den!