Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: skvělé jídlo, Underground comedy, koncert i tanec

Tipy a názory

6.8.2020

Jan Procházka

Krásný čtvrtek! Co se dnes v Olomouci bude dít?

Narozeniny dnes slaví hokejista František Kaberle (*1951), bavič Petr Novotný (*1947) a zpěvačka Geri Halliwell (*1972).

Svátek má Oldřiška

Zkoušíte rádi exotické delikatesy? Nebo milujete spíše tradiční českou a regionální kuchyni? Garden Food Festival vám již pošesté nabídne řadu speciálních a nezapomenutelných gastronomických zážitků. Vypukl včera a trvá až do neděle. Podívejte se, kam můžete dnes zajít!

Pokud se rádi hýbete a nejste úplná "dřeva", máme pro vás jeden zajímavý tip - Workshop současného tance se Štěpánou Mancovou. Zaměřuje se a pracuje s rozdělením těla na jednotlivé části, body. "Budeme hledat možnosti a souvislosti mezi těmito částmi těla a prostorem,který se neustále proměňuje. Skrze představu hmoty, která proměňuje svoji hustotu a konzistenční stav zkusíme v našem těle najít nové možnosti, plasticitu pohybu. Inspirací se nám stane sama příroda a přírodní jevy a procesy, které jsou v neustálé cirkulaci a přeměně," lákají pořadatelé Divadla na cucky, kde se akce koná.

Conventus Quatuor neboli Setkání čtyř. Tak se jmenuje název dalšího koncertu Olomouckých barokních slavností. V tomto případě se jedná o setkání 4 zemí, 4 autorů, 4 souborů. Účastníci tohoto projektu jsou soubory ze zemí Visegradu, které se specializují na interpretaci staré hudby. Jedná se o soubory: Arte dei Suonatori (PL), Solamente Naturali (SK), Sonatores Pannoniae (HU). Na programy jsou skladby čtyř autorů, na než se neprávem pozapomnělo...

Festival Zaparkuj dnes pokračuje oblíbeným hospodským kvízem. Tentokráte nese podtitul Devadesátkový speciál. "Těšit se tak můžete na otázky spojené s obdobím, kdy vám vadná disketa zkazila den, vytočit internet trvalo stejně dlouho jako vytočit číslo na pevnou linku z budky, Michael Jackson měl původní barvu a Brandon stále miloval Kelly..." lákají pořadatelé.

A zveme vás i do nového centra Telegraph, kde se budete královsky bavit. Skupinu komiků Underground comedy znáte z Comedy Clubu i z jejich TV pořadu a teď vás budou bavit naživo. "Podstrojí vám pořádnou porci jejich stand-up show. Jen komik a jeho publikum. Žádné kulisy, kostýmy, žádné role ani připravené skeče. Humor, který vás nenechá v klidu. Občas bude jemný jak dětská prdýlka, občas ostrý jak břitva v barber shopu..." slibují pořadatelé. Vystoupí: Nikola Džokić, Tomáš Plhoň, Jan Studnička a Adam Balažovič.

A kreativní tip na závěr. Obdivovali jste někdy krásné, různě zdobené, ručně malované a někdy až hrůzu nahánějící masky a škrabošky z benátských karnevalů? Chystáte se na podzim na nějaký karneval a nevíte, co za kostým si vzít? Buďte originální a přijďte si do Knihovny města Olomouce vyrobit svou jedinečnou masku nebo škrabošku, která se může stát jak zajímavou bytovou dekorací, tak i neotřelým dárkem pro vaše blízké. Masku si vytvarujete podle obličeje a výsledná podoba bude jen na vaší fantazii. K dispozici budete mít nepřeberné množství materiálu k dozdobení. Pozor, na akci je nutno se předem rezervovat.

Tak krásný den!