Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: nová kniha Davida Hrbka, vyprodaný Šlachta i Pelíšky

Tipy a názory

30.7.2020

Jan Procházka

Krásný čtvrtek! Co se dnes bude v Olomouci dít?

Narozeniny dnes slaví herec Alois Švehlík (*1939), americká herečka Hilary Swank (*1974), herec Laurence Fishburne (*1961), britská zpěvačka Kate Bush (*1958), herec a politik Arnold Schwarzenegger (*1947), herec Jean Reno (*1948) a zpěvák Paul Anka (*1941).

Svátek má Bořivoj

Bývalého policistu Roberta Šlachtu znají lidé asi hlavně kvůli kauze Vidkun, která se před časem dotkla i některých olomouckých politiků. Někdejší ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu už uniformu svlékl a do světa pustil knihu s výmluvným podtitulem „Už nemusím držet hubu…“ V Knihovně města Olomouce o ní bude dnes debatovat s čtenáři. Ale pozor, kapacita akce už byla naplněna. 

I další pozvánka je knižní, i když pro příznivce zcela jiného žánru. David Hrbek pracuje jako lektor v Muzeu umění, je to však muž mnoha talentů k nimž patří i ten literární. Nedávno mu vyšla nová sbírka poezie a právě tu, vydanou pod názvem Dobrou noc, odcházím, představí během autorského čtení na terase domovského Muzea umění

Pozveme vás i na jednu filmovou projekci. Ke kultovním českým snímkům bezesporu patří i Pelíšky, zřejmě nejpovedenější dílo trojice Hřebejk - Jarchovský - Šabach. Stokrát viděno a stokrát se budete smát znovu. Atmosféra vlahé letní noci v Letním kině je třešničkou na dortu.

A máme i hudební pozvánku: v Centru pohybu v Sokolské ulici zahraje na zahradě u hradeb talentovaná mladá písničkářka Amelie Siba, ještě před ní pak vystoupí zpěvačka Sylvie Bee.

Mějte krásný den!