Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: filmové úterý vás vezme do Varů

Tipy a názory

7.7.2020

Jan Procházka

Prodloužený víkend je za námi. Před námi jsou čtyři pracovní dny. Co se bude dít dnes?

Narozeniny dnes slaví herec Tomáš Magnusek (*1984) a bubeník Ringo Starr (*1940).

Svátek má Bohuslava

"Film Stalker režiséra Andreje Tarkovského je alegorické sci-fi, stejně jako jeho předchůdce, drama Solaris. Příběh sleduje tři muže - Profesora, Spisovatele a Stalkera - kteří cestují napříč záhadným a zakázaným územím ruské divočiny zvaným Zóna. V Zóně nic není takové, jaké se na první pohled zdá. Předměty mění svá místa, krajina se sama přesouvá a přeskupuje. Vypadá to, jako by neznámá inteligence aktivně mařila každý pokus o proniknutí za hranice této oblasti..." píše se v anotaci k tajemnému snímku, který si můžete vychutnat dnes večer v Letním kině. 

Na filmový festival do Karlových Varů si asi letos nezajedete. Ale Vary přijedou k vám. V Premiere Cinemas i Metropolu dnes v rámci přehlídky Tady Vary dávají strhující příběh matky a dcery, který má navzdory netradičnímu prostředí univerzální téma: hledání rovnováhy mezi osobními sny a rodičovskou láskou. V hlavní roli astronautky, která se připravuje na roční pobyt na oběžné dráze, se představí krásná Eva Green.

A po dvaceti letech si můžete připomenout i legendární Samotáře. Snímek, který proslavil Jiřího Macháčka, dávají v obnovené premiéře v Premiere Cinemas. 

Tak krásné úterý!