Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Samotáři, Čechomor i Gary Moore Tribute Band

Tipy a názory

2.7.2020

Lenka Šimková

Prodloužený víkend už pomalu klepe na dveře. Než si ale plnohodnotně začnete užívat víkendových radovánek, podívejte se, co všechno chystá čtvrtek v Olomouci.

Narozeniny dnes slaví televizní a rozhlasová moderátorka Zorka Hejdová (*1990), hokejový brankář Tomáš Vokoun (*1976), australská herečka Margot Robbie (*1990) i americká herečka Lindsay Lohan (*1986).

Svátek má Patricie

Pokud dnes máte volné odpoledne, tak už ve 14 hodin můžete zajít do kina Metropol na na životopisný dokument Šťastná léta o textaři Karlu Svobodovi. Ten jako jeden z mála českých hudebních skladatelů dokázal se svou hudbou dobýt srdce posluchačů po celém světě. Vstupné je 70 korun. Nejen kino Metropol, ale i Premiere Cinemas v Šantovce pak láká na pokračování letní komedie z prostředí prosluněných moravských vinic 3Bobule. V kině Metropol je uvidíte ve 20 hodin, v Premiere Cinemas si můžete vybrat hned z osmi různých časů projekce.

Dnes potěšíme také hudební fanoušky. Od 19:30 vystoupí v areálu Korunní pevnůstky skupina Čechomor, která po dlouhé době zahraje v akustické sestavě. Na koncertu vystoupí František Černý (kytara a zpěv), Karel Holas (housle a zpěv), Matěj Lienert (perkuse a elektronické pady) a bývalý člen Čechomoru Radek Pobořil, jehož virtuozní hraní na harmoniku dodá písním tu správnou atmosféru. Vstupenky za 590 korun koupíte v síti Ticketstream.

A po dlouhé době se můžete těšit také na koncert v Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí syn slavného Gary Moora, mimořádně talentovaný kytarista a skladatel Jack Moore. Za vstup zaplatíte 299 korun a pořadatelé upozorňují, že na tento koncert nepřijímají rezervace na sezení. Kdo dříve přijde sedí, zbytek je na stání.

Jelikož je čtvrtek, tak nebude chybět ani film v Letním kině. To dnes večer uvede českou filmovou komedii Samotáři, která v letošním roce slaví neuvěřitelných dvacet let od své premiéry. Začátek promítání je naplánován na 21:21, ale může se mírně zpozdit z důvodu čekání na nezbytné setmění. Vstupné je 100 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Hezký čtvrtek!