Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: koncert na pevnůstce, fotbal i kino

Tipy a názory

3.6.2020

Jan Procházka

Máme tu středu. Co se dnes bude v Olomouci dít?

Narozeniny dnes slaví herec Jiří Langmajer (*1966), hokejový brankář Pavel Francouz (*1990), španělský tenista Rafael Nadal (*1986) a ruská světová rekordmanka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová (*1982).

Svátek má Tamara

"Inspektor Cristi rozehrává nebezpečnou dvojí hru s policií a drogovou mafií. Spolu s krásnou Gildou cestuje na Kanárské ostrovy, aby se naučil místní šifrovanou pískanou řeč. Ta mu má pomoci přechytračit policejní kolegy a vysvobodit komplice z vězení. Roztáčí se koloběh lží a léček, ve kterém jde o pořádný balík peněz, a místy také o holý život..." Tak zní anotace k detektivnímu  thrilleru Kanáři režiséra Cornelia Porumboiua, který tímto titulem vzdává hold klasikám filmu noir a ve světové premiéře byl uveden v hlavní soutěži na MFF v Cannes. Dnes večer si na něj můžete zajít do Metropolu. Nezní to vůbec špatně!

Nejvyšší domácí fotbalová soutěž se sice opět hraje, zatím ale stále bez diváků. Olomoucká Sigma dnes vyrazí do Českých Budějovic, zápas můžete sledovatživě z Fanzóny Sigma vedle Galerie Šantovka. "Brány fanzóny se fanouškům otevřou už v 17:00. Nadále platí, že vstup do fanzóny je zdarma pouze však s platnou vstupenkou, kterou získáte v síti Ticketportal," upozorňují pořadatelé.

Famozní divadelní počin se podařil režiséru Patriku Lančaričovi, když na jeviště převedl zcela nedivadelní text šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho Opuštěná společnost. Stejnojmenné představení v podání Divadla na cucky dnes můžete opět vidět v prostorách na Dolním náměstí.

Milovníci opery a operety si konečně mohou vychutnat hudební zážitek jak se sluší a patří. Na Korunní pevnůstce se dnes chystá koncert operního souboru Moravského divadla, na jevišti se spolu setkají zpěváci se členy orchestru. Vedle árií z populárních oper a operet za doprovodu klavíru zazní ukázky z děl klasické hudby v komorním nástrojovém obsazení. "Těšit se tak můžete na duet violoncella s harfou, dechové trio či smyčcový kvartet," slibují pořadatelé.

A ještě jeden kulturní tip. Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové v podání Rosamund Pike a Daniela Brühla přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí... Napínavá filmová rekonstrukce se odehraje v autokině u Šantovky.

Krásnou středu!