Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Afrikou na pionýru i Romance pro křídlovku a další derniérové inscenace

Tipy a názory

20.5.2020

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! Co se dnes v Olomouci bude dít? Zajít můžete do kina, divadelní představení si naživo sice ještě nevychutnáte, ale máte jednu z posledních příležitostí pustit si herce přímo k vám domů! ;-)

Narozeniny dnes slaví atletka Šárka Kašpárková (*1971), fotbalový brankář Petr Čech (*1982) a americká zpěvačka Cher (*1946).

Svátek má Zbyšek

Olomoucká kina již obnovila svůj provoz a tak pokud si chcete po dlouhé době vychutnat film na velkém plátně, můžete si vybrat třeba z velké nabídky filmů v Premiere Cinemas, které navíc láká návštěvníky na zvýhodněné vstupenky za pouhých 99 korun. Čekají vás filmové novinky, české i zahraniční komedie a také snímky pro děti. Kromě multikina v Galerii Šantovka láká na zajímavé snímky i kino Metropol. To má v 17:30 na programu český dokumentární snímek V síti, který naléhavým způsobem otevírá doposud tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Film je přístupný od patnácti let, pro diváky od 12 let bude do programu kina zařazena verze V síti: Za školou. Ve 20:00 pak na stejném místě uvidíte cestu napříč africkým kontinentem na legendárních a hodně starých motorkách Jawa Pionýr. Celovečerní road movie Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice a možnosti vlastního těla i svobodu ducha žene až do nejvyšších otáček. A zároveň úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby.

Pokud se už nemůžete dočkat akce Divadelní červen open-air, která představí hned několik divadelních inscenací v průběhu měsíce pod širým nebem, tak se můžete alespoň částečně navnadit některou z derniérových inscenací Divadla Tramtarie, které jsou ke zhlédnutí online. Máte tak jednu z posledních příležitostí vychutnat si přítomnost herců přímo ve vašem obýváku a navíc můžete vidět inscenace, které už divadlo nemá ve svém aktuálním repertoáru. V nabídce je divadelní adaptace jednoho z nejkouzelnějších děl české literatury, slavné poemy Františka Hrubína Romance pro Křídlovku, dále strhující milostné drama Anna Karenina, novela Stařec a moře i Čapkova Válka s Mloky. Video můžete po zakoupení vstupenky zhlédnout kdykoli až do konce května.

Hezkou středu!