Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vyrazte na výlet. Ale s rozumem

Tipy a názory

3.4.2020

Jan Procházka

Je tu pátek a s ním i konec dalšího pracovního týdne v karanténě. Co nás čeká o víkendu?

Omezení volného pohybu

Už přes dva týdny platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Opatření nyní platí minimálně do 11. dubna 2020. Lidé mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

Pokud pracujete, podobně jako naše redakce, v režimu home office, určitě mi dáte za pravdu, že dny se podobají jako vejce vejci. Jak z toho ven? Alespoň o víkendu rozhodně nepracujte. A pokud můžete, běžte se projít třeba do lesa. Ale s rozumem. Zkuste protentokrát zapomenout na oblíbená místa, která napadnou každého. Zkuste zapomenout na Kopeček, Poděbrady a další lákavé cíle a najděte si místa, kde budete sami. Stačí vyrazit prakticky jakýmkoliv směrem, z hlavních silnic sjet na vedlejší a pak zaparkovat někde na kraji lesní cesty. Věřte, stojí to za to.
A pokud nemáte auto, vezměte to prostě nejbližší cestou z města ven. Vymýšlejte neobvyklé  trasy, procvičíte tím nejen nohy. Ale pamatujte, že mimořádná opatření stále platí a pořád není povoleno setkání více než dvou osob. Jít si tedy s přáteli opékat špekáčky asi není úplně nejlepší nápad. Stejně tak, pokud míříte na chatu, rozhodně tam vyjeďte se zásobami a s nikým se nestýkejte. Ochráníte tak vaše sousedy. Buďme k sobě zkrátka ohleduplní.

Tak krásný víkend!