Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Amadeus, Opuštěná společnost, koncerty i P.R.S.A.

Tipy a názory

26.2.2020

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady. A středa v Olomouci rozhodně nudná nebude, čeká vás totiž nepřeberné množství zajímavých akcí. Podívejte se...

KAM ZAJÍT?

14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
16:45 / Ivan Blecha / Přesahy / Filozofická fakulta UP
17:00 / Nad trilogií detektivních příběhů z doby Karla IV. / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Výběr mýta a provoz na formanských cestách / Vlastivědná společnost muzejní
18:00 / Společné koncerty olomouckých ZUŠ / Koncertní sál KEA
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
19:00 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo
19:00 / Amadeus / Divadlo na Šantovce
19:00 / Opuštěná společnost / Divadlo na cucky
19:00 / P.R.S.A. / kino Metropol
20:00 / Dan Vertígo - písničkář / Nabalkoně
20:00 / Longital / Český rozhlas Olomouc

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví zpěvák Marek Ztracený (*1985), herec Petr Vondráček (*1976), spisovatel Michel Houellebecq (*1956), jezdec rallye Sébastien Loeb (*1974) a herečka Teresa Palmer (*1986).

Svátek má Dorota.

Středeční odpoledne bude plné zajímavých přednášek. Už v 16:45 můžete v aule Filozofické fakulty navštívit přednášku Ivany Blechy z cyklu Přesahy. Přednášky jsou určené studentům, akademické obci, ale i široké veřejnosti a vstup je zdarma. V 17:00 pak bude v Arcidiecézním muzeu mluvit spisovatel František Kalenda o své trilogii detektivních příběhů z doby Karla IV., konkrétně o knihách knihách Vraždy ve znamení hvězdy, Zlomený král a Šarlatové zmije. Vstup je rovněž zdarma. Ve stejný čas pořádá Vlastivědná společnost muzejní v Radeckého sále Vlastivědného muzea přednášku na téma Výběr mýta a provoz na formanských cestách na střední Moravě v 18. století. O hodinu později pak můžete zajít do koncertního sálu Konzervatoře Evangelické akademie, kde tentokrát proběhne společné vystoupení žáků olomouckých ZUŠ.

Dnes večer nebude nouze ani o divadelní představení. Moravské divadlo má v 19:00 na programu repertoárovou novinku a světově proslulou operetu Cornevillské zvonky. Po sto letech se tak příběh o šlechtici, který se vrací z exilu na rodný zámek, o svérázných vesničanech a také o strašidlu, znovu objevuje na jevišti Moravského divadla. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. To Divadlo na Šantovce chystá ve stejný čas inscenaci Amadeus z produkce Divadla Nabalkoně. Čeká vás komická tragédie o špatných rozhodnutích, egu, srdci, hudbě a sladkostech a vstupenky na ni pořídíte tady. Divadlo na cucky pak láká na divadelní adaptaci knižního bestselleru Erika Taberyho Opuštěná společnost. Místa si rezervujte tady. A na divadelní zážitek tentokrát láká i kino Metropol, které v 19:00 uvede hořkou rodinnou komedii P.R.S.A. z produkce pražského Divadla Palace. Vstupenky koupíte tady. Upozorňujeme však, že vzhledem k většímu počtu vulgárních slov, která jsou nezbytnou součástí dialogů hry, není představení vhodné pro diváky mladší 15 let a diváky zvláště citlivé na tento způsob vyjadřování.

A pokud před divadlem dáte přednost hudebnímu večeru, tak ve Velkém studiu Českého rozhlasu zahraje ve 20:00 kapela Longital. Jejich písně, výlučně ve slovenštině, stojí na pomezí jazzu, folku a elektroniky a za vstup zaplatíte 50 korun. A ve stejný čas se v Kabaretní scéně Nabalkoně představí i písničkář Dan Vertígo.

Hezkou středu!