Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: dostupnost bydlení, mexický večer i Scény z manželského života

Tipy a názory

25.2.2020

Lenka Šimková

Úterý v Olomouci chystá pořádnou dávku zajímavých akcí. Na své si přijdou děti i senioři, chybět nebudou poutavé přednášky a nouze nebude ani o nejrůznější divadelní představení. Podívejte se, co všechno se dnes chystá... ;-)

KAM ZAJÍT?

10:00 / Kouzlo výkladu / Arcidiecézní muzeum
14:00 / Na kole bezpečně / Centrum Semafor
16:00 / Okaklamy / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Masopust / Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc
17:00 / Dostupnost bydlení / Knihovna města Olomouce
17:30 / Vodní živel, prasvětlo a dětský pohled na život / Mozartův sál
17:30 / Sviňa / kino Metropol
19:00 / Renoir / Mozarteum
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:00 / Pánská šatna aneb mušketýři v Mexiku / Divadlo na Šantovce
19:00 / Tlustý prase / ZRUŠENO / Moravské divadlo
19:00 / Dům Bernardy Alby / náhradní představení / Moravské divadlo
19:30 / Scény z manželského života / Reduta
19:00 / English Stand Up Comedy / Divadlo na cucky
Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví herečka Markéta Procházková (*1986) a britská herecká dvojčata James a Oliver Phelpsovi (*1986), kteří prosluli jako dvojčata Weaslyovi v sérii filmů o Harry Potterovi. A připomínáme si též výročí narození spisovatele Karla Maye (*1842).

Svátek má Liliana

V Arcidiecézním muzeu proběhne už v 10:00 speciální komentovaná prohlídka výstavy KE 3171 O 96 s názvem Kouzlo výkladu, která je určená seniorům. Na stejném místě pak v 16:00 proběhne workshop pro děti od 6 let v doprovodu dospělé osoby s názvem Okaklamy. Tentokrát workshop dětem představí mistrovství barokní malby a připraví tvoření inspirované tajuplným pojmem trompe l'oeil. Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc pak o hodinu později láká na masopustní veselí na dvoře školy, na kterém nebude chybět průvod masek, hostina i tombola. Knihovna města Olomouce chystá na 17:00 přednášku na aktuální téma Dostupnost bydlení. Debatovat budou zástupci mládežnických organizací (mSTAN, Mladí ODS, Mladí lidovci, Mladí konzervativci a další) a jak již název napovídá, tématem bude palčivá otázka dostupnosti bydlení pro mladé. Přednáška proběhne v internetovém centru knihovny na náměstí Republiky a vstup na ni je zdarma.

Jestli jste dnes večer měli v plánu navštívit divadelní představení Tlustý prase v Moravském divadle, tak vás musíme zklamat. Z důvodu onemocnění v souboru činohry dochází ke změně programu a divadlo tak v 19:00 uvede náhradní inscenaci Dům Bernardy Alby. Vstupenky zakoupené na původní představení zůstávají v platnosti, případně je lze vrátit v pokladně divadla do 28. února. Divadlo na Šantovce v 19:00 odstartuje jarní předplatné legendárním představením Pánská Šatna aneb mušketýři v Mexiku s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích. A k tomu vás jako doprovodný program čeká od 18:00 mexický večer s ochutnávkou pravého mexického vína a jedinečných pokrmů od Lobster Family restaurant. Rovněž v 19:00 se můžete v Divadle Tramtarie vydat Po stopách něžného muže. Příběh tří mužů, kteří se zoufale snaží porozumět ženám, však bohužel hlásí vyprodáno, ale můžete si včas zajistit vstupenky na březnové reprízy. ;-) V 19:30 pak můžete zajít do Reduty na Scény z manželského života. Slavný autorský počin Ingmara Bergmana, který vyjadřuje naději, že ti, co spolu prožili život, jsou svázáni něžným poutem a jeden pro druhého se nikdy nemohou stát cizinci. A v Divadle na cucky proběhne od 19:00 další pravidelná Stand Up Comedy v anglickém jazyce. Místa si můžete rezervovat zde.

Hezké úterý!