Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Poslední noc s Claudií, Kino naslepo i veřejné setkání k rekonstrukci ulice 8. května

Tipy a názory

19.2.2020

Lenka Šimková

A jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Rozhodně plná akcí. Navštívit můžete zajímavé přednášky, nebude chybět divadelní představení a netradiční zážitek vás čeká i v kině. A jednu informaci máme také pro všechny, které zajímá chystaná rekonstrukce ulice 8. května.

KAM ZAJÍT?

10:00 / S knížkou do života – Sněží! / Knihovna města Olomouce
13:00 / Jak předejít dluhové pasti / Vědecká knihovna
14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
16:45 / Ivan Blecha / Přesahy / Filozofická fakulta UP
17:00 / Výsledky archeologických výzkumů prostějovské průmyslové zóny / VSMO
17:00 / Jak se žije na Haiti / Vědecká knihovna
17:00 / Malé ženy / kino Metropol
17:00 / Veřejné setkání - rekonstrukce ulice 8. května / Magistrát města Olomouce
18:00 / Hudební středa / Koncertní sál ZUŠ "Žerotín" Olomouc
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / Smrt v antickém převlečníku / Arcidiecézní muzeum
20:00 / DŽUMELEC / Divadlo na cucky
20:00 / Kino naslepo / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví herečka Jana Paulová (*1955), modelka Simona Krainová (*1973), britský zpěvák Seal (*1963) a herec Benicio Del Toro (*1967).

Svátek má Patrik

Pokud jste doma s dětmi, tak můžete v 10:00 vyrazit do Knihovny města Olomouce na náměstí Republiky, kde proběhne setkání pro děti do 6 let a jejich doprovod s názvem S knížkou do života. Čeká na vás nabídka nových knih a nebude chybět ani krátký program pro děti. Na 13:00 chystá Vědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci s organizací Člověk v tísni besedu na téma Jak předejít dluhové pasti, na stejném místě pak v 17:00 proběhne přednáška Jak se žije na Haiti, kde se dozvíte, jak zde probíhá školní výuka nebo které přírodní katastrofy zemi pravidelně sužují. Pokud chcete mít jistotu volného místa, můžete se přihlásit zde.

Jestli vás blíže zajímá chystaná rekonstrukce ulice 8. května, tak by vám nemělo uniknout dnešní první veřejné setkání s obyvateli a podnikateli, které proběhne od 17 do 19 hodin v zasedacím sále olomouckého magistrátu. Dozvíte se například informace o tom, kam bude umožněn vjezd zásobování pro prodejny a další provozovny, které v této a okolních ulicích fungují.

Ani o divadelní představení dnes nebude nouze. Divadlo Tramtarie má v 19:00 na programu komedii Poslední noc s Claudií, která vypráví o třech výrazných hrdinech - jedním je vynikající hokejista, dalším muž na mateřské, třetím pak frontman ne příliš úspěšné rockové kapely. Jedno mají společné - je jim šedesát, nenacházejí se zrovna v nejlepší fázi života, všichni se potkají se smrtí a zjistí, že tou veškerý blázinec teprve začíná. A když budete mít štěstí, seženete ještě poslední vstupenky na dnešní představení. 

A jestli máte rádi překvapení, tak ve 20:00 zajděte do kina Metropol, kde vás čeká Kino naslepo. Chvilku napětí před neznámým filmem vystřídá příjemný zážitek a zcela nová zkušenost. Vstupenky za 80 korun koupíte tady a zhruba 15 až 20 minut po začátku filmu budete mít možnost odejít ze sálu a vrátit vstupenku v případě, že jste již snímek viděli a nechcete jej vidět znovu, nebo se vám jednoduše nelíbí. ;-)

Hezkou středu!