Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Flerjarmark, vánoční trhy, Havaj s Jirkou Kolbabou i bruslení

Tipy a názory

4.12.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne! Co všechno přinese středa v Olomouci? Na to se podívejte do našeho pravidelného přehledu..

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
12:30 / Kurz sebeobrany / Centrum pohybu
14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
18:00 / Pocta velikánům / Koncertní sál Konzervatoře Evangelické Akademie
18:00 / Jiří Kolbaba: To je Havaj! / kino Metropol
18:00 / Studio SEN – Byla jsi na Marsu? / Divadlo na cucky
19:00 / Il Gesù v Římě: mateřský kostel jezuitů / Arcidiecézní muzeum
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví manažerka Bounty Rock Cafe Lucie Čunčlová, bluesový hudebník Jan Spálený (*1942), americký herec Jeff Bridges (*1949), americký raper Jay-Z (*1969) a ukrajinský atlet Sergej Bubka (*1963).

Svátek má Barbora

V neděli jsme oficiálně zahájili advent, a to je nejvyšší čas minimálně začít přemýšlet o tom, co koupit svým blízkým. Pokud máte rádi originální šperky, oblečení, svíčky, pletené a háčkované čepice nebo třeba hedvábné šály, tak zajděte do nákupní Galerie Moritz, kde až do 22. prosince bude probíhat Vánoční Flerjarmark. Pak to můžete vzít cestou přes náměstí na Vánoční trhy a stavit se na punč a něco dobrého. Dnešní den vám navíc zpříjemní kapely Lucie Revival a Olympic Revival. A pokud se nebojíte výšek, tak vyzkoušejte i jízdu na olomouckém kole. ;-)

Centrum pohybu láká už ve 12:30 na třetí z kurzů sebeobrany pro seniorky, za něj zaplatíte 290 korun. To Centrum Semafor zve od 14:00 všechny seniory řidiče na pravidelný kurz dopravní výchovy Rozvážně a bezpečně. Celý kurz je zdarma a trvá dvě hodiny. V 18:00 v kině Metropol vystoupí známý český cestovatel Jirka Kolbaba, který posluchačům přiblíží exotickou Havaj. Ovšem pokud nemáte již koupené vstupenky, tak vás nepotěšíme. Všechna místa jsou podle webového systému již obsazena. Ve stejný čas proběhne v Divadle na cucky premiéra další inscenace Dramatického studia SEN s názvem Byla jsi na Marsu?. Místa za 100 korun můžete rezervovat zde.

Pokud si chcete trochu protáhnout tělo, tak si zajděte zabruslit. Buď můžete v 19:15 vyrazit na zimní stadion, nebo můžete využít venkovní kluziště na Dolním náměstí, které je v provozu od 10:00 do 22:00.

Užijte si středu!