Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Caveman, Postřižiny, Dirty Deep i 30 let svobody médií

Tipy a názory

14.11.2019

Lenka Šimková

Před námi je čtvrtek! Co všechno přinese a kam se můžete dnes vypravit? Odpovědi naleznete třeba u nás v článku ;-)

KAM ZAJÍT?

09:00 / Dobročinný bazárek oblečení / Metro Church Olomouc
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Svatomartinské trhy / Horní náměstí
15:00 / 30 let svobody médií / Pedagogická fakulta UP
17:00 / Cestopárty – Jordánsko / Knihovna města Olomouce
18:00 / Pěvecké soirée / Koncertní sál Konzervatoře Evangelické Akademie
18:00 / MOTANI - Expedice Borneo / kino Metropol
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Postřižiny / Moravské divadlo
19:00 / Caveman / Divadlo na Šantovce
20:00 / Dirty Deep / Bounty Rock Cafe
20:30 / Doktor Spánek od Stephena Kinga / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví hokejista Lukáš Klimek (*1986), Charles, princ z Walesu (*1948), ukrajinská modelka Olga Kurylenko (*1979) a americká politička Condoleezza Rice (*1954).

Svátek má Sáva

V souvislosti s výročím třiceti let od sametové revoluce vzniká řada připomínkových akcí a už dnes se od 15:00 můžete zúčastnit debaty na téma 30 let svobody médií, která proběhne v aule Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Hosty panelové diskuze budou moderátoři České televize Světlana Witowská a Daniel Takáč, dále vedoucí Katedry mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky FF UP Petr Orság nebo novinář a dokumentarista Adam Drda. Besedu moderuje Petr Bilík a vstup na ni je zdarma.

Pokud máte rádi cestovatelské přednášky, tak si dnes přijdete na své. Už v 17:00 můžete v Knihovně města Olomouce objevit kouzlo starodávného Jordánska, které má dlouhou historii a mimořádně rozmanitou kulturní tradici. Vstup je zdarma. O hodinu později vám pak v kině Metropol Kateřina a Miloš Motani představí jejich Expedici Borneo. Vstupné je 160 korun a lístky koupíte tady.

Pestrý program si na dnešní večer připravila i olomoucká divadla. Moravské divadlo uvede v 19:00 Postřižiny. V této inscenaci uvidíte řadu scén, které ve slavné filmové verzi Jiřího Menzla chyběly, a zjistíte také, že upovídaný strýc Pepin je žena! Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Posledních několik vstupenek seženete také na oblíbené představení Caveman, které uvede ve stejný čas Divadlo na Šantovce. Divadlo Tramtarie má pak na programu Kabaret nahatý Shakespeare, ovšem tato populární inscenace již hlásí vyprodáno.

V Bounty Rock Cafe ve 20:00 zahraje francouzská kapela Dirty Deep své chytlavé heavy blues ovlivněné folkem i rockem. Vstupné je 299 korun. A kino Metropol má ve 20:15 na programu filmovou novinku Doktor Spánek od Stephena Kinga. Film navazuje na děj filmu Osvícení popisující hrůzné události, ke kterým došlo před čtyřiceti lety v hotelu Overlook. Vstupenky za 130 korun koupíte tady

Hezký čtvrtek!