Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Humoriáda na cestách, Homo Academicus i derniéra opery Ernani

Tipy a názory

12.11.2019

Lenka Šimková

Před námi je úterý, které nabízí spoustu zajímavých akcí. Těšit se můžete na přednášky, zajímavou besedu i projekci filmu a zajít můžete také do divadla. Podívejte se společně s námi na naši pravidelnou dávku tipů. Třeba vás inspirují... ;-)

KAM ZAJÍT?

celý den / Týden vědy a techniky / Olomouc
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Svatomartinské trhy / Horní náměstí
10:00 / (Ne)Známé země / Knihovna města Olomouce
14:00 / Jiří Suchý: Lehce s životem se prát / kino Metropol
14:00 / Na kole bezpečně / Centrum Semafor
18:00 / Krabatina jako centrum periferie / Arcidiecézní muzeum
18:00 / Interní koncert KEA / Konzervatoř Evangelické Akademie
18:00 / Beseda na téma "30 let poté" + Homo Academicus / kino Metropol
18:00 / Humoriáda na cestách / Divadlo na Šantovce
19:00 / Ernani / derniéra / Moravské divadlo
20:00 / Kurz srovnávací filozofie a psychologie Východu a Západu / Nová Akropolis
20:00 / IRON MAIDEN Tribute Band - Blood Brothers (UA) / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví folkový písničkář Miroslav Paleček (*1945), český divadelní režisér a herec Miroslav Krobot (*1951), kanadský zpěvák Neil Young (*1945) i američtí herci Anne Hathaway (*1982) a David Schwimmer (*1966).

Svátek má Benedikt

V rámci programu Týdne vědy a techniky můžete už v 10:00 zajít do Pevnosti poznání, kde proběhne křest vědeckých vymalovánek Ze Země do vesmíru od autorky Kateřiny Janošíkové. Součástí prezentace bude i workshop, který ukáže extrakci DNA z jahod. Další akcí, která se koná v rámci Týdne vědy a techniky je přednáška Oběti, vrazi a jejich podoba pohledem forenzního antropologa ve Vědecké knihovně, která od 17:00 přiblíží činnost znalců v odvětví forenzní antropologie. Kino Metropol ve 14:00 láká na snímek Jiří Suchý: Lehce s životem se prát, který umělce představí v archivních záběrech, ale soustředí se i na jeho současnou tvorbu a situace z profesního a osobního života. Vstupenky za 70 korun koupíte tady.

V 18:00 vás pak v kině Metropol čeká veřejná beseda na téma 30 let svobody s významnými osobnostmi kulturního, společenského i politického dění uplynulých třiceti let, které přijaly pozvání rektora UP na netradiční setkání. Na besedu naváže ve 20:00 projekce snímku Homo Academicus, který je dokumentárním portrétem profesora Josefa Jařaba, prvního svobodně zvoleného rektora v Československu po sametové revoluci. Beseda i projekce je veřejnosti volně přístupná.

Večer můžete strávit také na divadelním představení. Moravské divadlo láká v 19:00 na derniéru opery Ernani. Originální koncept má v sobě prvky cirkusu, pouličního divadla a grotesky a vstupenky se slevou 50% koupíte tady. Zajít můžete také do Divadla na Šantovce, které v 18:00 představí Humoriádu na cestách. Během hodiny a půl uslyšíte ty nejlepší historky, vzpomínky a anekdoty v podání Jiřího Krampola, Ladislava Županiče a Tomáše Töpfera. A navíc budete mít příležitost příležitost sami hlasováním rozhodnout, které historky od účinkujících uslyší a jakému vyprávění dají přednost. Poslední vstupenky koupíte tady.

Zajít můžete také na koncert. V Bounty Rock Cafe zahraje ve 20:00 kapela Blood Brothers, která je první oficiální Iron Maiden Tribute na Ukrajině, který dostal požehnání od samotných členů hvězdné britské kapely. Za vstup zaplatíte 250 korun.

Hezké úterý!