Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: burza práce, Fashion day, Země na talíři i herní odpoledne

Tipy a názory

22.10.2019

Lenka Šimková

Před námi je další pracovní den! Co přinese úterý v Olomouci? Málo toho nebude. Na své si přijdou milovníci módy, kultury i zábavy. Podívejte se, co všechno se dnes koná...

KAM ZAJÍT?

09:00 / Burzu práce a vzdělání / Výstaviště Flora
14:00 / Fashion day / Galerie Moritz
16:00 / Ateliér 6+ | Oči, uši, pusa, nos / Muzeum umění
18:00 / Herní odpoledne #8 / Knihovna města Olomouce
16:00 / Země na talíři IV. / Pevnost poznání
17:00 / Pobaltí / Vědecká knihovna
17:00 / Jak a odkdy mluvit s dětmi o sexu / Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc
17:30 / Synonyma / kino Metropol
18:00 / Podzimní sborový koncert / Reduta
19:00 / Růže pro Algernon / Divadlo Tramtarie
19:00 / Když se zhasne / Divadlo na Šantovce
19:00 / Divadlo TRN - Racek / Divadlo na cucky
19:00 / Nikdy neodvracej zrak / Arcidiecézní muzeum
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / Staříci / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví slovenský hokejista Miroslav Šatan (*1974), francouzská herečka Catherine Deneuve (*1943) a americký herec Jeff Goldblum (*1952).

Svátek má Sabina

Už dnes bude od ranních 9:00 až do 17:00 probíhat v pavilonu A na Výstavišti Flora Burza práce a vzdělání. Na burze se bude prezentovat více než padesát perspektivních zaměstnavatelů z Olomouckého kraje, takže lidem hledajícím nové zaměstnání doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého životopisu. ;-) Milovníkům módy a nakupování by pak neměl uniknout Fashion day v Galerii Moritz, který vypukne už ve 14:00. Během čtyř hodin se těšte na slevy až 50 % do obchodů v Galerii Moritz, módní přehlídku Modah, ochutnávku asijské kuchyně z Banyan Restaurant a chybět nebudou ani latinskoamerické tance, líčení, stylistka a soutěž o dárkové poukazy. Už počtvrté zavítá do Olomouce filmový festival dokumentárních filmů o jídle Země na talíři, který upozorňuje na to, že zajistit do budoucna dostatek potravin pro všechny obyvatele planety nebude jednoduché a řešení bychom měli hledat už nyní. Zájemci se mohou od 16:00 těšit v Pevnosti poznání na projekce, diskuze, poradenství, soutěže i workshopy.

Muzeum umění láká od 16:00 na workshop pro děti od 6 let v doprovodu dospělé osoby s názvem Ateliér 6+. Tentokrát si s dětmi budeme povídat o různých malířských žánrech a zaměříme se na portrét. Nahlédneme do historie portrétování a prozkoumáme díla z muzejní expozice. To Knihovna města Olomouce zve od 16:00 na další Herní odpoledne. Užijte si zábavu pomocí pohybového ovládání se studiovou střílečkou The Shoot nebo se sadou sportů Sports Champions. Vhodné je se předem přihlásit na 585 545 129. 

V Redutě uslyšíte od 18:00 Podzimní sborový koncert v podání pěveckých sborů ZUŠ Campanella a zajít můžete také do divadla. V Tramtarii v 19:00 uvidíte silný a krásný příběh Charlieho Gorodna, mladíka s IQ 68, který má jediný sen: stát se chytrým. Drsný a zároveň dojemný příběh o nekonečné touze člověka překonat sama sebe, ale i o tom, co všechno potřebujeme k tomu, abychom byli alespoň na pár chvil v životě šťastni - to je Růže pro Algernon a posledních pár vstupenek koupíte tady. Na divadelní večer láká i Divadlo na Šantovce. To rovněž v 19:00 má na programu inscenaci z produkce Moravského divadla s názvem Když se zhasne. Hra pojednává o manželském páru, který se nemůže nechat rozvést, i když by chtěl. Může za to předmanželská smlouva. Zbývají poslední vstupenky a koupíte je tady. A v Divadle na cucky vás ve stejný čas čeká teplákové relaxační nedivadlo se studenty dramaterapie olomoucké univerzity, kteří předvedou inscenaci Racek. Vstupné je 50 korun.

A pokud si chcete trošku zasportovat, tak v 19:15 můžete zajít na zimní stadion, kde bude probíhat bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a vstupenky jsou v prodeji na pokladně zimního stadionu vždy dvacet minut před začátkem veřejného bruslení. A nezapomeňte si vzít brusle, ty se na stadionu nepůjčují.. ;-)

Hezké úterý!