Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: AFOkino, kreativní průmysl, bruslení i Žalman & spol. v Redutě

Tipy a názory

15.10.2019

Lenka Šimková

Před námi je další pracovní den! Co přinese úterý v Olomouci? Málo toho opět nebude. Chystají se zajímavé debaty, přednášky, divadelní, hudební i taneční vystoupení, ale můžete si i trochu zasportovat. Podívejte se, co všechno se dnes chystá.

KAM ZAJÍT?

16:00 / Ateliér 6+ | Oči, uši, pusa, nos / Muzeum moderního umění
16:00 / Kreativní průmysly v Olomouci - Panelová diskuze / Jazz Tibet Club
17:00 / Finanční gramotnost v praxi / Knihovna města Olomouce
17:30 / Deštivý den v New Yorku / kino Metropol
19:00 / Boj o přežití: P.E.S.CH.O! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Žalman & spol. / Reduta
19:00 / Príchod Godota - Bohovanie / Divadlo na cucky
19:00 / AIRE / Divadlo na Šantovce
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / AFOKINO: Apollo 11 / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví majitel firmy HARYSERVIS Jan Grézl (*1962), česká herečka Linda Rybová (*1975), brazilský pilot F1 Bruno Senna (*1983) a ruská tenistka Jelena Dementěvová (*1981).

Svátek má Tereza

Univerzita Palackého pořádá od 16:00 v Jazz Tibet Clubu panelovou diskuzi projektu TAČR (Univerzita Palackého v Olomouci) se zástupci vedení města, experty a subjekty kreativních průmyslů v rámci aktuální fáze mapování odvětví a výzkumu motivací firem a jednotlivců z oblasti kulturních a kreativních průmyslů. Předpokládaná délka trvání jsou dvě hodiny, následuje neformální volný program. To Knihovna města Olomouce na náměstí Republiky pořádá od 17:00 přednášku na téma Finanční gramotnost, na které vám lektoři vysvětlí podmínky úvěru, splácení, vymáhání pohledávek, exekuci a insolvenci.

Večer můžete zajít třeba do divadla. V Tramtarii na vás také dnes čeká drama z blízké budoucnosti Boj o přežití: P.E.S.CH.O!. Vstupenky koupíte tady a opět platí, že studenti mají vstup jen za stovku. ;-) V Divadle na cucky uvidíte v 19:00 pohybovou inscenaci Bohovanie: Príchod Godota. V představení beze slov si zahrají Heidi Šinková a Katarína Zagorski a vstupenky za 150 korun si rezervujte tady. V Divadle na Šantovce na vás ve stejný čas čeká taneční flamencové představení AIRE. Vstupenky za 320 korun koupíte tady.

V Redutě zahraje a zazpívá od 19:00 legenda českého folku Pavel Žalman Lohonka. Jde o druhý ze série speciálních říjnových koncertů, které pořádá Český rozhlas Olomouc u příležitosti oslav sedmdesáti let od svého založení a pětadvaceti let od obnovení vysílání. Vstupné je 70 korun.

Jestli se už nemůžete dočkat zimy a chcete si trochu zasportovat, tak můžete vyrazit na zimní stadion, kde bude od 19:15 probíhat bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a upozorňujeme, že brusle se nepůjčují.

A v kině Metropol si od 20:00 můžete vychutnat další film z cyklu AFOkino - tentokrát jde o dokument Apollo 11, který vás vrátí o půl století zpět v čase, konkrétně do července 1969, kdy vyvrcholilo nejsledovanější vesmírné dobrodružství své doby. Padesát let po panenském přistání na Měsíci se pootevřely bohaté archivy NASA, aby o proslulé cestě vydaly v ohromující audiovizuální kvalitě dosud nezveřejněný materiál. Vstupné je 100 korun a lístky koupíte v pokladně kina nebo online.

Hezké úterý!