Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: dopravní omezení na Přerovské, Zaparkuj Fest! i recitál Václava Neckáře

Tipy a názory

18.9.2019

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! Tentokrát se můžete těšit nejen na divadlo a filmy, ale čeká vás také poslední letošní Zaparkuj Fest! nebo třeba recitál Václava Neckáře. A řidiči by se měli obrnit trpělivostí, protože u Hornbachu se plánuje dopravní omezení..

Omezení provozu na Přerovské a Rolsberské

Od dnešního dne až do 29. 10. 2019 bude probíhat oprava komunikace ulic Rolsberská a Přerovská. Omezení provozu se dotkne úseku od odbočky k Hornbachu po křižovatku s ulicí Brunclíkova a bude probíhat v několika etapách. Veškerý provoz bude veden v obou směrech pouze ve dvou jízdních pruzích.

KAM ZAJÍT?

celý den / Evropský týden mobility / náměstí Republiky
10:00 / Bezpečně online: gramotnost v digitálním věku / Pevnost poznání
16:00 / Zaparkuj Fest! - David Bartoš / Swingová tančírna / Umělecké centrum UP
17:00 / Tenkrát v Hollywoodu / kino Metropol
17:00 / Papežství a fenomén ultramontanismu v českých zemích / Mozarteum
17:00 / Afrika na vlastní kůži / Vlastivědná společnost muzejní
19:00 / Na Větrné hůrce / Divadlo Tramtarie
19:00 / Recitál Václava Neckáře a Filipa Rácze / Divadlo na Šantovce
20:00 / Slam Poetry / Divadlo na cucky
20:00 / FILM - Nejasná zpráva o konci světa / Letní kino
20:15 / Přes prsty / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví český sochař a olomoucký rodák Ivan Theimer (*1944), zpěvák Jakub Smolík (*1959), slovenský hokejista Peter Šťastný (*1956).

Svátek má Kryštof

V Pevnosti poznání bude dnes od 10:00 probíhat akce nazvaná Bezpečně online: gramotnost v digitálním věku. Ta je určena nejen pro školy, ale také pro širokou veřejnost a má za cíl upozornit na rizika a nebezpečí, která hrozí dětem v digitálním prostředí. Veškeré informace o akci se dočtete tady. Od 16:00 pak na parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého proběhne letošní poslední Zaparkuj Fest!. Jako je již zvykem chybět nebudou deskovky, hry, půjčovna dek a sportovního vybavení a bohatý doprovodný program. Od 17:30 se můžete těšit na koncert folkového písničkáře Davida Bartoše, na který od 18:30 naváže swingová tančírna.

Pokud chcete večer zajít do divadla, tak doporučujeme od 19:00 hru Na Větrné hůrce v Divadle Tramtarie. Čeká vás strhující příběh lásky a nenávisti, inscenace plná nečekaných dějových zvratů a vynikajících hereckých výkonů. V ústřední dvojroli Kateřiny Earnshawové a její dcery Katky se představí Barbora Šebestíková. Vstupenky koupíte tady. To Divadlo na Šantovce láká ve stejný čas na úplně jiný zážitek. Vychutnat si zde můžete Recitál Václava Neckáře. Nejedná se však o klasický koncert se skupinou Bacily, ale o velmi speciální vystoupení Neckáře se zpěvákem ostravské kapely FiHa Filipem Ráczem. Vstupenky v předprodeji koupíte za 350 korun, na místě za ně zaplatíte o padesát korun více. Divadlo na cucky pak od 20:00 láká na souboj česko-německé poezie Slam poetry

Večer můžete zajít také do Letního kina, které má od 20:00 na programu český film Juraje Jakubiska s názvem Nejasná zpráva o konci světa. Za vstup zaplatíte 100 korun. A pokud chcete zajít raději na nějakou oddychovku, tak můžete zkusit novou českou komedii Přes prsty, která se odehrává na beach volejbalových hřištích. Uvidíte ji ve 20:15 v kině Metropol a v hlavních rolích se představí Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Jakub Prachař a Denisa Nesvačilová. Vstupenky za 130 korun koupíte tady →

Hezkou středu!