Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Zaparkuj u muralu, Wanda Johnson, Boží mlýny i talk show Davida Hrbka

Tipy a názory

11.9.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Určitě bohatá na kulturní zážitky. Stačí si vybrat z naší nabídky a o příjemně strávený den nebo večer máte postaráno...

KAM ZAJÍT?

celý den / Street Art Festival / Olomouc
09:00 / 6. veřejné zasedání Zastupitelstva města Olomouce / Magistrát
09:00 / Beach sports 2019 / Horní náměstí
10:00 / S knížkou do života – Barvičky / Knihovna města Olomouce
10:00 / Zaparkuj u muralu / Kolej Gen. Svobody
17:30 / Přes prsty / kino Metropol
17:30 / Talk show Davida Hrbka s Mariuszem Szczygiełem / Mozarteum
19:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
20:00 / Wanda Johnson / Bounty Rock Cafe
20:00 / Comic Sans / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví automobilový závodník Tomáš Enge (*1976) a americký hudebník Moby (*1965).

Svátek má Denisa

Hned z rána nás čeká šesté zasedání Zastupitelstva města. Jednání začne v 9:00, je veřejnosti přístupné a může se ho tak zúčastnit každý. Kompletní materiály pro jednání najdete zde. Pokud jste doma s dětmi, tak můžete v 10:00 vyrazit do Knihovny města Olomouce, kde proběhne  setkání pro děti do 6 let a jejich doprovod s názvem S knížkou do života. Čeká vás hraní s barvami, výtvarné tvoření, veselá pohádka a ukázky zajímavých knižních novinek. Na Horním náměstí včera vyrostlo beach volejbalové hřiště a od 14:00 se zde představí mladé házenkářky DHK Zora Olomouc, od 18:00 následuje exhibiční utkání A družstva žen, tak se přijďte podívat! ;-)

Od začátku tohoto týdne probíhá v Olomouci Street Art Festival. Během něj ožila velkoplošnou malbou stěna kolejí Generála Svobody na Envelopě a vy se už dnes můžete pokochat finálním dílem! Od 10:00 bude na místě probíhat akce Zaparkuj u muralu, na které nebude chybět občerstvení a chill out zóna a především se můžete na vlastní oči nerušeně kochat street artovým uměním. Pokud chcete zajít na nějakou oddychovku do kina, tak můžete zkusit novou českou komedii Přes prsty, která se odehrává na beach volejbalových hřištích. Uvidíte ji od 17:30 v kině Metropol a v hlavních rolích se představí Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Jakub Prachař a Denisa Nesvačilová. Vstupenky za 130 korun koupíte tady. Ve stejný čas můžete zajít také do Mozartea, kde proběhne talk show Davida Hrbka s polským spisovatelem, reportérem a novinářem Mariuszem Szczygiełem. Vstupné je 100 korun. 

Večer nebude nouze ani o divadelní představení. Moravské divadlo uvede v 19:00 působivý román o tragickém osudu jedné sedlácké rodiny, kterou zničila křivá přísaha jednoho z jejích členů. Děj příběhu je zasazen do prostředí hanáckého regionu a podpořen dvanácti písněmi Jarka Nohavici. Vstupenky na Boží mlýny koupíte tady. A zajít můžete také na koncert do Bounty Rock Cafe, kde se od 20:00 představí Wanda Johnson. Přijďte se nechat vtáhnout do světa blues z Jižní Karolíny!

Užijte si středu!