Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: výstavy, Lví král, Tarantino v kinech i Starci na chmelu

Tipy a názory

26.8.2019

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je pondělí. Kde si dnešní den můžete zpříjemnit? Zajít můžete třeba na některý ze zajímavých filmů, nebo na poutavou výstavu. A pokračuje také Moravské divadelní léto..

Narozeniny dnes slaví slovenská herečka Magda Vášáryová (*1948), fotbalista Radim Nečas (*1969) a americký herec Macaulay Culkin (*1980).

Svátek má Luděk

Pokud se toužíte vydat za kulturou, v našem Kalendáři akcí najdete veškeré výstavy, které se aktuálně ve městě konají. Doporučujeme například výstav olomouckých pohlednic z přelomu 19. a 20. století Pozdravy ze starých časů, nebo výstavu připomínající 150 let tradice výroby čerpadel Sigma. Obě expozice naleznete ve Vlastivědném muzeu Olomouc. Navštívit můžete také výstavu Za chrám, město a vlast v Arcidiecézním muzeu.

Jestli přemýšlíte nad tím, že dnes zajdete na nějaký film do kina, tak můžete i s dětmi vyrazit v 17:30 třeba do kina Metropol, které láká na pohádkový snímek Lví král. Režisér Jonh Favreau vypráví animovanou Disneyho klasiku za pomoci nových filmových technologií a uvádí tak známé zvířecí postavy na stříbrné plátno zcela novým, realistických způsobem. Vstupenky za 130 korun koupíte v pokladně kina nebo online.

Žhavou novinkou v kinech je pak již devátý film kultovního režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, který je inspirovaný skutečnými událostmi šedesátých let, především pak vraždou herečky Sharon Tate, tehdejší manželky Romana Polanského. V hlavních rolích se představí Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbie. Do Metropolu můžete zajít ve 20:00, v Premiere Cinemas máte dnes na výběr hned ze sedmi projekcí.

Pokud před filmem dáte raději přednost divadlu, tak určitě zajděte ve 20:00 na Korunní pevnůstku, kde proběhne další open-air divadelní představení v rámci Moravského divadelního léta. Na známý český muzikál o lásce, která se zrodila na chmelové brigádě v roce 1964, seženete vstupenky za 300 korun tady →

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Hezké pondělí!