Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: workshop pro děti, příběh legendárního fotbalisty i Brodský v Letním kině

Tipy a názory

25.6.2019

Lenka Šimková

Poslední předprázdninové úterý je tady! Pokud se zatím nechystáte na dovolenou nebo někam k vodě, tak můžete zajít na některou ze zajímavých akcí, které se dnes konají. Potěšíme filmové i divadelní fanoušky a na programu je také přednáška i workshop pro děti..

KAM ZAJÍT?

16:00 / Ateliér 6+ | Zářící kámen pro biskupa / Arcidiecézní muzeum
17:30 / Brankář / kino Metropol
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Evžen Oněgin / Moravské divadlo
20:00 / Rocketman / kino Metropol
20:00 / Kurz srovnávací filozofie a psychologie Východu a Západu / Nová Akropolis
21:30 / FILM - Babí léto / Letní kino

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví bývalý hokejový útočník Robert Reichel (*1971), moderátorka Tereza Pergnerová (*1974), redaktor a moderátor Václav Moravec (*1974) a moderátor, herec a zpěvák Vladimír Hron (*1966).

Svátek má Ivan

Arcidiecézní muzeum láká už od 16:00 na workshop pro děti od šesti let s názvem Zářící kámen pro biskupa. S dětmi navštívíme výstavu Za chrám, město a vlast a seznámíme se s osobností biskupa Karla z Lichtensteinu Castelcorna. Ve výtvarné dílně pak bude hlavní roli hrát biskupův symbol - zářící kámen. Kino Metropol pak v 17:30 zve na dramatický životní příběh Berta Trautmanna, který se z válečného zajatce stal, navzdory svému německému původu, národním hrdinou a legendárním fotbalistou Manchester City. Vstupné na snímek Brankář je 130 korun a lístky koupíte online nebo na pokladně kina. Pokud se zabýváte filozofií, nebo vás trápí některé otázky ohledně naší existence, tak by vám neměla uniknout úvodní přednáška Kurzu srovnávací filozofie a psychologie Východu a Západu, kterou pořádá od 20:00 Nová Akropolis. Samotný kurz začíná 2. července a zahrnuje třináct přednášek. Vstup na dnešní, úvodní přednášku je zdarma.

Pokud máte chuť zajít večer na nějaké divadelní představení, tak můžete zajít třeba do Moravského divadla, které uvede jeden z nejsilnějších a nejslavnějších příběhů klasické ruské literatury. Puškinův veršovaný román Evžen Oněgin začíná v 19:00 a vstupenky koupíte tady. To Divadlo Tramtarie zve ve stejný čas na nekompromisní, provokativní a lehce nahořklou komedii Sex zadarmo nedostaneš. Dokonce na dnešní představení ještě zbývají vstupenky (což se u této inscenace často nestává), tak neváhejte s nákupem ;-)

Jestli ale před divadlem dáte přednost filmu, tak můžete zajít ve 20:00 do kina Metropol na snímek Rocketman, který vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti. Elton John vždycky zpíval jako bůh, oblékal se jako nikdo jiný, žil jako pravý rocker a navzdory tomu přežil, aby vám o sobě mohl vyprávět. Vstupenky za 130 korun koupíte tady. A od 21:30 se bude promítat také v Letním kině. Tentokrát se můžete těšit na český snímek Babí léto, který je věnován Vlastimilu Brodskému. Vstupné je 100 korun a nezapomeňte, že začátek promítání se může zpozdit z důvodu čekání na setmění ;-)

Hezké úterý!