Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Poslední večery na zemi i koupačka

Tipy a názory

24.6.2019

Jan Procházka

Krásné pondělí! Prázdniny jsou už konečně za dveřmi. Co se dnes bude v Olomouci dít?

V rámci mezinárodního sochařského festivalu míří do Olomouce socha Kurta Gebauera s názvem Jedna z velkých hlaviček. Záměrem projektu Sculpture Line je ozvláštnit a obohatit veřejný prostor, nabídnout nový pohled na město i na samotná umělecká díla. Socha bude instalována na Dolním náměstí před Galerií města Olomouce kolem poledne. Více zde.

Kam zajít?

16:00 / Deskovky – Červen 2019 / Knihovna města Olomouce

17:30 / Bolest a sláva / Kino Metropol

19:00 / Koncert studentů hry na příčnou flétnu a jejich hostů / Koncertní sál KEA

20:00 / Artklub: Poslední večery na Zemi / Kino Metropol

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Helena Vondráčková (*1947), supermodelka Petra Němcová (*1979), argentinský fotbalista Lionel Messi (*1987) či kytarista Jeff Beck (*1944).

Svátek má Jan.

 

Lámete si hlavu, kam dnes vyrazit? Teploty mají být i nadále tropické, ideální volba je někam k vodě. Tak třeba Poděbrady. Jezera jsou pod pravidelným dohledem hygieniků a ti hlásí, že voda je zcela v pořádku. A po vydatné koupačce, co třeba kino? Klimatizovaný sál, chladivý nápoj, dramatický příběh? Co třeba Muži v černém nebo nový díl série X-Men? V Premiere Cinemas je program bohatý.

Metropol dnes dává ve svém Artklubu snímek Poslední večery na zemi. "Hypnotický romantizující neo noir nejtalentovanějšího ze současných čínských filmařů Gan Biho je magickou meditací o prostoru a času i enigmatickou básní o ztrátě a bolesti," píše se v anotaci k snímku mladého čínského režiséra Gan Bi. Koukněte, co o filmu píše web ČSFD

Tak krásné pondělí a nezapomeňte na pitný režim!