Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Českoslovenští letci v RAF, Divoké historky i seznámení s Cikánskou brankou

Tipy a názory

18.6.2019

Lenka Šimková

A máme tu úterý. Co se dnes ve městě děje? Na to se podívejte společně s námi v pravidelném ranním článku. Zajít můžete na přednášku, koncert, do divadla či Letního kina. Stačí si jen vybrat..

KAM ZAJÍT?

16:00 / Ateliér 6+ | Zářící kámen pro biskupa / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Koncert studentů zobcových fléten třídy Jitky Konečné / Koncertní sál KEA
17:00 / Knihy na cucky / Divadlo na cucky
17:00 / Českoslovenští letci v RAF / Knihovna města Olomouce
18:00 / Cikánská branka - seznámení s projektem / Letní kino
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
19:00 / Její pastorkyňa / Moravské divadlo
19:00 / Manželský čtyřúhelník / kino Metropol
20:00 / Viktor Černický: PLI / zahrada Dominikánského kláštera
21:30 / FILM - Paříži, miluji Tě / Letní kino

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví frontman kapely Tři sestry Lou Fanánek Hagen (*1966), hokejista Jan Hejda (*1978) a anglický zpěvák Paul McCartney (*1942).

Svátek má Milan

Arcidiecézní muzeum láká od 16:00 na workshop pro děti od 6 let v doprovodu dospělé osoby s názvem Ateliér 6+. Tentokrát společně zavítáme na výstavu Za chrám, město a vlast a seznámíme se s osobností biskupa Karla z Lichtensteinu Castelcorna. Děti si pak v dílně vytvoří vlastní lapače světla. Konzervatoř Evangelické akademie zve od 17:00 na závěrečný koncert studentů zobcových fléten třídy Jitky Konečné a ve stejný čas nebude chybět ani červnový čtenářský klub Knihy na cucky. Tentokrát budou hlavním tématem knihy, které přibalíme do kufru, ať už v létě pojedeme kamkoli. Vstup je zdarma, ale je nutná rezervace na info@tvujknihar.cz. Rovněž v 17:00 můžete zajít do Knihovny města Olomouce na přednášku Českoslovenští letci v RAF. Vyzdviženy budou čtyři z mnoha jedinečných a často velice krutých životních příběhů a vstup na přednášku je zdarma.

Již nějakou dobu vás informujeme také o tom, že spolek Letní kino Olomouc a Letní galerie chtějí v letošním roce s pomocí dobrovolníků po dlouhých letech znovu zpřístupnit tzv. Cikánskou branku, kterou se pohodlně dostanete nejen do samotného amfiteátru Letního kina, ale také do centra nebo do parku. Pokud se o projektu chcete dozvědět podrobnosti, blíže se s ním seznámit a zjistit, co všechno obnova branky obnáší, tak se dnes v 18:00 zastavte v areálu Letního kina - Klidu v ruchu, kde přesně od 18:06 proběhne seznámení s projektem Cikánská branka.

Pokud máte chuť zajít do divadla, můžete zkusit od 19:00 třeba Divoké historky v Tramtarii. Vstupenky, na šest minipříběhů ze života úplně normálních lidí, kterým jednoho krásného dne úplně normálně ruply nervy, koupíte tady. Moravské divadlo pak ve stejný čas nabídne známou operu Leoše Janáčka Její pastorkyňa. Vstupenky na představení ještě jsou a koupíte je tady. A na divadelní podívanou zve večer také kino Metropol. To uvede Manželský čtyřúhelník, komedii o rozdílech mezi muži a ženami, a o životě, který nás opakovaně dokáže překvapit. Zbývají však už jen poslední vstupenky, tak neváhejte. A protože je úterý, tak nebude chybět ani večerní projekce v Letním kině! Tentokrát půjde o romantický snímek Paříži, miluji Tě a začátek promítání je plánován na 21:30, ale může se mírně zpozdit z důvodu čekání na nezbytné setmění.

Přejeme pohodové úterý!