Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vražda krále Gonzaga, předposlední Anna Karenina a koncert Sbohem, pane ministře

Tipy a názory

20.5.2019

Lenka Šimková

Po dvou dnech zaslouženého volna je tu opět pondělí, které nabídne hned několik zajímavých akcí. Pokračují festivaly Divadelní Flora a Dvořákova Olomouc, Tramtarie uvede předposlední reprízu Anny Kareniny a uskuteční se i jeden zajímavý koncert. Podívejte se, co všechno nás dnes čeká ;-)

KAM ZAJÍT?

14:00 / Skleněný pokoj / kino Metropol
16:00 / Deskovky – Květen 2019 / Knihovna města Olomouce
17:30 / Trabantem tam a zase zpátky / kino Metropol
18:00 / Koncert Sbohem, pane ministře / proluka u Muzea umění
19:00 / Anna Karenina - Předposlední repríza / Divadlo Tramtarie
19:00 / MUSICA FIGURALIS & ENSEMBLE VERSUS / Dvořákova Olomouc / Klášterní hradisko
19:00 / Vratká prkna / Divadlo na Šantovce
20:00 / High Life / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Divadelní Flora

10:30 / PRESS PARADOX / Sklub
13:30 / ŠEPOTY? VÝKŘIKY?! / Konvikt
16:00 / LESNÍ JAHODY / Umělecké centrum UP
19:00 / Vražda krále Gonzaga (Dejvické divadlo) / Moravské divadlo
23:00 / REYNEK / SLOVA A OBRAZY Z PETRKOVA / Divadlo hudby
23:30 / Kurzola / Konvikt

Narozeniny dnes slaví atletka Šárka Kašpárková (*1971), fotbalový brankář Petr Čech (*1982) a americká zpěvačka Cher (*1946).

Svátek má Zbyšek

Také v tomto týdnu pokračuje festival Divadelní Flora a dnes nabídne hned několik zajímavých akcí včetně inscenace Dejvického divadla s názvem Vražda krále Gonzaga. Bohužel je tento festival tak populární, že pokud nemáte zajištěné vstupenky předem, tak vás nepotěšíme. Lístky na dnešní den koupíte už jen na snímek Lesní jahody, který uvidíte od 16:00 v Uměleckém centru Univerzity Palackého, večer si pak můžete užít afterparty v šapitó na Konviktu, kde na vás od 23:30 bude čekat nálož italské muziky. Vstup na afterparty je zdarma. Podrobné informace o festivalu a zbývajících vstupenkách se dozvíte tady →

A pokud nepatříte k šťastlivcům, kteří mají na dnešní den lístky na Divadelní Floru, nezoufejte. Hned ve 14:00 můžete zajít třeba do kina Metropol na snímek Skleněný pokoj, ve kterém hraje dominantní roli brněnská vila Tugendhat, ústřední postavy pak ztvární Hanna Alström, Karel Roden a Carice van Houten. V Knihovně města Olomouce na náměstí Republiky pokračují další Deskové hry. Pokud je rádi hrajete, tak si takovou akci nesmíte nechat ujít - koná se jednou měsíčně od 16:00 do 19:00. Na Deskovky se přihlašujte na e-mail: deskovky@kmol.cz nebo v dospělém oddělení. V 17:30 pak uvidíte v kině Metropol poslední výpravu žlutých trabantů napříč kontinenty. Film Trabantem tam a zase zpátky definitivně dokazuje, že není třeba drahých terénních vozů, aby člověk projel celý svět a zažil jeden z nejdojemnějších návratů. Vstupné je 130 korun a lísky koupíte tady. V 18:00 pak v proluce vedle Muzea moderního umění odstartuje koncert Sbohem, pane ministře na podporu petice za odvolání stávajícího ministra kultury ČR Antonína Staňka. V průběhu večera vystoupí například Tata Bojs, David Koller a Bára Poláková, Nylon Jail a další. Vstup na koncert je zdarma a vzhledem k tomu, že v minulém týdnu ministr oznámil svou rezignaci, jej organizátoři chtějí pojmou jako oslavu úspěchu samotné petice.

V 19:00 máte poslední možnost vidět v Divadle Tramtarie inscenaci Anna Karenina. Posledních pár vstupenek na milostné drama koupíte tady, samotná derniéra proběhne v srpnu v rámci Olomouckého shakespearovského léta. Dnes večer pokračuje také mezinárodní hudební festival Dvořákova Olomouc. Ve Slavnostním sále Klášterního hradiska zazní od 19:00 moravská klasicistní hudba v podání ansámblů Musica figuralis a Ensemble Versus. V podání těchto špičkových českých souborů se můžete těšit také na často neznámá díla neznámých skladatelů, z nichž někteří v Olomouci působili. A jeden divadelní tip na závěr. Slavná Ypsilonka se v 19:00 představí v Divadle na Šantovce. Jiří Lábus a Jaroslava Kretschmerová vám v komedii Vratká prkna umožní nahlédnout do zákulisí divadelního světa, který není vždy tak růžový, jak se nám divákům na první pohled zdá. Vstupenky koupíte tady →

Krásné pondělí!