Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Benefiční ples, Wilde večer s Filipem i pokračování Jednoho světa

Tipy a názory

21.3.2019

Lenka Šimková

Týden se přehoupl do druhé poloviny a před námi je čtvrtek. Co se dnes v Olomouci chystá? Málo toho rozhodně nebude. Čekají vás zajímavé přednášky, divadelní představení a chystá se i benefiční ples..

KAM ZAJÍT?

15:30 / Jeden svět Olomouc / Olomouc
17:00 / Zánik druhé republiky (14.–18. 3. 1939) / Vědecká knihovna
17:00 / Máš postřeh? / DDM Olomouc
19:00 / Evropa je klasika. Tady jsme doma. / Reduta
19:00 / Svět na cucky: Mýty izraelsko-palestinského konfliktu / Divadlo na cucky
19:00 / Rodinná slavnost / Moravské divadlo
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Wilde večer s Filipem aneb Jak je důležité míti kabaret / Nabalkoně
19:00 / Benefiční ples / Armádní dům
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěvák a kytarista Dalibor Janda (*1953), modelka Alena Šeredová (*1978), britský herec a spisovatel Gary Oldman (* 1958) a americký herec Matthew Broderick (* 1962).

Svátek má Radek

Festival Jeden svět pokračuje i dnes a tentokrát nabídne pět zajímavých snímků. Už v 15:30 můžete zajít do kina Metropol na český dokument Bratři Okamurovi, který přinese netradiční pohled za dveře jedné česko-japonské rodiny. O půl hodiny později bude v Divadle na cucky k vidění snímek Kapela o partě talentovaných romských muzikantů, kteří se i navzdory těžkým sociálním podmínkám na východním Slovensku snaží probojovat na pódia velkých hudebních festivalů. Divadlo hudby nabídne v 17:00 dokument Kibera: příběh slumu, který ukazuje, že i za kulisami z vlnitého plechu a hlíny se skrývají lidé, kteří chtějí měnit svůj svět k lepšímu. V 19:00 uvidíte v kině Metropol silný příběh, kdy se několik přeživších pomocí intimního scénického experimentu pokusilo zprostředkovat zážitek útoku na norský letní tábor Utoya v roce 2011. Poslední projekcí dnešního dne je polský snímek Láska a prázdná slova, který uvede ve 20:00 Divadlo hudby.

Vědecká knihovna chystá na 17:00 přednášku profesora Jana Rychlíka na téma Zánik druhé republiky. V rámci 80. výročí březnových událostí roku 1939 se přednáška zaměří nejen na komplikovanou vnitropolitickou, ale rovněž i na mezinárodní situaci. V 19:00 proběhne v Redutě koncert Moravské filharmonie z Velkého symfonického cyklu s názvem Evropa je klasika. Tady jsme doma. Vstupenky koupíte v síti Ticketportal. Ve stejný čas bude Divadlo na cucky hostit zajímavou přednášku a diskuzi se světoznámými hosty na téma Izraelsko-palestinského konfliktu, který trvá více než půl století. Přednáška je v angličtině a vstup je 100 korun. Místa si rezervujete tady. Pokud máte chuť pobavit se večer v divadle, tak to Moravské má na 19:00 na programu Rodinnou slavnost. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Na co už však lístky neseženete, je lehce provokativní komedie Sex zadarmo nedostaneš v Divadle Tramtarie. A na divadelní večer láká tentokrát i Kabaretní scéna Nabalkoně, kde vás od 19:00 čeká Wilde večer s Filipem aneb Jak je důležité míti kabaret. A pokud jste už zabalili plesovou garderobu, tak ji opět rychle pohledejte ;) Od 19:00 se v Domě Armády uskuteční historicky první Benefiční ples pořádaný studenty MVŠO v rámci CSR projektu ve prospěch konta Vojenského fondu solidarity. Vstupenky za 250 Kč můžete koupit v prodejně Kopírka Olomouc v Riegrově ulici nebo na místě.

Hezký čtvrtek!