Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Sodoma, Nanga Parbat, Circus Brothers i Na Větrné hůrce

Tipy a názory

19.3.2019

Lenka Šimková

Úterý je před námi. Co se dnes v Olomouci chystá a kam můžete zajít? Málo toho rozhodně nebude, přesvědčte se sami.

KAM ZAJÍT?

09:00 / Dopoledne v pohybu / DDM Olomouc
14:30 / Jeden svět Olomouc 2019 / Olomouc
16:00 / Kvíz! – Březen 2019 / Knihovna města Olomouce
16:30 / Apoteóza sv. Jana Sarkandera / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Jaroslav Irovský – autorské čtení / Vědecká knihovna
18:00 / Beseda s Petrem Rittrem / Český rozhlas Olomouc
18:00 / XXII. ročníku Mezinárodního koncertního cyklu Charitas / Husův sbor
18:00 / Absolventský koncert KEA / Koncertní sál KEA
18:30 / Pozvání na skleničku – Osobnosti Olomouckého kraje / Cafe 87
18:30 / Nanga Parbat - Šmíd - Karel Marx / Flash Wall
19:00 / Na Větrné hůrce / Divadlo Tramtarie
19:00 / Tři billboardy kousek za Ebbingem/ Mozarteum
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion
21:00 / Circus Brothers - koncert Jeden svět Olomouc / Jazz Tibet Club

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví vysokoškolský pedagog a bývalý náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec (*1976), český investigativní novinář a spisovatel Josef Klíma (*1951), herečka Simona Stašová (*1955), moderní pětibojař David Svoboda (*1985) a americký herec Bruce Willis (*1955).

Svátek má Josef

I dnešním dnem pokračuje festival Jeden svět, který nabídne hned několik snímků. Od 14:30 se můžete vypravit do Divadla na cucky na filmovou projekci z indonéské společnosti s názvem O čem sní pankáči. Pozoruhodný snímek je příběhem o touze po svobodném životě, pro kterou v netolerantní indonéské společnosti často nebývá místo. Kino Metropol uvede v 16:00 film Začít znovu - příběh profesionálního sňatkového podvodníka a jeho poslední oběti, která s ním i po odhalení pravdy pokračuje ve vztahu a čeká na něj, až se vrátí z vězení. Muzeum umění nabídne o hodinu později snímek Vítejte v Sodomě. Jde o ghanské Agbogbloshie, které kypí čilým ruchem i přes to, že díky obří skládce je jedním z nejjedovatějších míst na světě. Do Divadla na cucky můžete zajít ve stejný čas na #FollowMe. Příběh sociální sítě Instagram odhalí, jak dalece je tento systém založený na podvádění. Večer v 19:00 pak kino Metropol nabídne Příběh cesty kolem světa, Divadlo na cucky zve o půl hodiny později na Ztraceného bojovníka a dnešní den pak uzavře Blok filmů ve 20:00 v Divadle hudby. Vstupné na filmy je 80 korun, zlevněné je 60 korun.

Ale i mimo projekce Jednoho světa je z čeho vybírat. Vědecká knihovna zve v 17:00 na autorské čtení Jaroslava Irovského, který bude číst se svého románového debutu "...s duší beadníka".Do budovy Českého rozhlasu Olomouc můžete zajít o hodinu později na besedu se spisovatelem Petrem Rittrem a v 18:30 se v Café 87 koná pravidelné Pozvání na skleničku, tentokrát je hostem člen činohry Moravského divadla Jaroslav Krejčí. V 18:00 se koná také další z Absolventských koncertů Konzervatoře Evangelické Akademie, ve stejný čas vystoupí studentský pěvecký sbor Germantown Academy Choir ze Spojených států pod vedením sbormistra Charlieho Masterse v Hosově sboru. Vstupné na tento koncert je dobrovolné a bude věnováno na dobročinné účely.

Na trojici pozoruhodných horolezecko-dokumentárních počinů láká dnes večer Flash Wall. Od 18:30 uvidíte besedu s promítáním fotek na téma Nanga Parbat, dále dokumentární film Střípky ze života horolezce a do třetice besedu s promítáním fotek Světový prvosjezd štítu Karla Marxe. Vstup je 100 korun. Jestli chcete zajít do divadla, tak Tramtarie láká na repertoárovou novinku Na Větrné hůrce. A když budete mít štěstí, seženete poslední lístky. Den můžete zakončit i na skvělém koncertu. V Jazz Tibet Clubu vystoupí od 21:00 kapela Circus Brothers, jež je proslulá specifickým stylem, kterému sami říkají disco-balkan. Ten vychází z balkánské hudby, která je míchána se styly diska, folku, techna nebo i rapu.

Užijte si úterý!