Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Zibura, Nosláva, Mate i Noc na Karlštejně

Tipy a názory

13.3.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Pojďte se podívat společně s námi, co všechno se dnes koná...

KAM ZAJÍT?

15:00 / Jak vycvičit draka 3 / kino Metropol
16:45 / Lubomír Machala / Literatura a politika po roce 1989 / FF UP
17:00 / Obnova studánek a pramenů na Bouzovsku a Litovelsku / VSMO
17:00 / Archeologický výzkum v Izraeli – aktuální témata a česká spolupráce / Mozarteum
18:00 / Jak se pracuje s nevidomými dětmi v Kosovu/ Divadlo hudby
19:00 / Ladislav Zibura - Prázdniny v Evropě / kino Metropol
19:00 / MATE / Divadlo na cucky
19:00 / Noc na Karlštejně / Moravské divadlo
20:00 / Dead End Friends (A) + Red Torch / Ponorka
20:00 / NOSLÁVA! / Český rozhlas Olomouc

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví český herec Viktor Preiss (*1947), baskytarista irské rockové skupiny U2 Adam Clayton (*1960) a francouzská divadelní a filmová herečka Isabelle Huppertová (*1953).

Svátek má Růžena

Kino Metropol má i dnes odpoledne pro děti připravenou animovanou pohádku. Mladý Viking Škyťák a drak Bezzubka se vracejí v pokračování úspěšné dobrodružné animované série Jak vycvičit draka. V pořadí již třetí díl je k vidění od 15:00 a lístky seženete tady. A dnešní den bude doslova nabitý nejrůznějšími zajímavými přednáškami. Už v 16:45 můžete zajít na Filozofickou fakultu na Křížkovského ulici na přednášku Lubomíra Machaly na téma Literatura a politika po roce 1989, vstup je zdarma. Hned v 17:00 pak Vlastivědná společnost muzejní pořádá v Radeckého sále Muzea umění přednášku pojednávající o obnově studánek a pramenů na Bouzovsku a Litovelsku. Ve stejný čas si můžete v Mozarteu poslechnout povídání Filipa Čapka o archeologickém výzkumu v Izraeli, konkrétně o tom, jak je to s výzkumem a českou spoluprací. Divadlo hudby pak v 18:00 nabídne další z rozvojových večerů, kde se dozvíte, jak pedagogové Konzervatoře Jana Deyla ve spolupráci s organizací Člověk v tísni podnikli celkem čtyři pracovní cesty do Kosova, aby tam zkvalitnili výuku nevidomých a slabozrakých studentů.

A na své si přijdou i milovníci cestovatelských přednášek a projekcí. Tedy alespoň ti, co mají koupený lístek. V kině Metropol povypráví v 19:00 oblíbený cestovatel Ladislav Zibura o svých Prázdninách v Evropě a jeho přednáška hlásí již dlouho předem vyprodáno. Večer si ale můžete užít i v Divadle. To Moravské uvede v 19:00 známou muzikálovou komedii Noc na Karlštejně, v Divadle na cucky pak ve stejný čas uvidíte autorský projekt ze života dvou vysokoškoláků – typických flákačů a pařmenů. Přesně takové je Mate a vstupenky si rezervujte tady. Jestli ale máte chuť zakončit večer na nějakém koncertu, tak můžete ve 20:00 zajít třeba do Velkoho studia Českého rozhlasu na koncert olomouckého písničkáře Nosláva. Vstupné je 50 korun. Nebo ve stejný čas zajděte do Ponorky, kde vystoupí Dead End Friends a Red Torch.

Pěknou středu!