Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: krev s rektorem, Starci na chmelu, Sex, drogy a hafo prachů i vlaková výluka

Tipy a názory

18.2.2019

Lenka Šimková

A je tu zase pondělí! Co všechno nás po víkendu čeká? Tak třeba vlaková výluka na trati do Šumperka. Ale nebojte, budou se dít i příjemné věci, zajít si můžete do kina, divadla, ale i na zimní stadion :)

Vlaková výluka na trati č. 290 Olomouc - Šumperk

Ve dnech 18. až 21. února bude probíhat vlaková výluka na trati č. 290 v úseku Újezd u Uničova - Uničov (denně od 7:20 hod do 15:00). Všechny vlaky budou nahrazeny autobusovou dopravou. S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu alespoň 72 hodin před plánovaným odjezdem. Více informací o výluce a výlukový řád naleznete zde →

KAM ZAJÍT?

07:00 / Daruj krev s rektorem / FN Olomouc
14:00 / Čertí brko / kino Metropol
17:00 / Roma / kino Metropol
19:00 / Starci na chmelu / Moravské divadlo
19:00 / Dramatický kurz SENior – Malý princ / Divadlo na cucky
19:00 / Kdokoli může dělat cokoli / Divadlo na Šantovce
19:00 / Eric Bogosian: Sex, drogy a hafo prachů / Divadlo hudby
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion
20:00 / Artklub: Goliáš / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herec John Travolta (*1954), zpěvačka Regina Spektor (*1980) a herečka Cybill Shepherd (*1950).

Svátek má Gizela

Dnešním dnem startuje Akademický týden Univerzity Palackého v Olomouci, který připomíná znovuobnovení Univerzity Palackého v Olomouci v roce 1946. V rámci tohoto týdne se bude konat spousta zajímavých akcí, mezi nimi nebude chybět ani již tradiční výzva Daruj krev s rektorem. Veškeré informace o tom, zda jste vhodným dárcem, a ostatní informace naleznete zde. Jestli máte volné odpoledne, tak můžete zajít s dětmi do Metropolu na novou českou pohádku Čertí brko. Ta začíná už ve 14:00 a vstupné je 70 korun. V 17:00 pak uvidíte na stejném místě zatím nejosobnější projekt oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna, snímek Roma. Film byl oceněn dvěma Zlatými Glóby, za režii a nejlepší cizojazyčný film a vstupné je 130 korun. Moravské divadlo chystá na 19:00 nestárnoucí muzikál Starci na chmelu. Tento příběh o lásce, která se zrodila na chmelové brigádě v roce 1964, bohužel na večer již hlásí vyprodáno, ale vstupenky ještě seženete na jeho reprízy. V Divadle na cucky můžete ve stejný čas vidět Exupéryho klasiku Malý princ, jejímiž aktéry jsou absolventi dramatického kurzu SENior. Vstupné je 100 korun a lístek si můžete rezervovat zde.

To v Divadle hudby se od 19:00 představí Ostravské Národní divadlo moravskoslezské se svým Sex, drogy a hafo prachů, což je one man show pro dva herce, kteří interpretují nabroušené monology dramatika a slavného stand-up komika americko-arménského původu Erica Bogosiana. Divadlo na Šantovce uvede ve stejný čas unikátní humoristický román z dob hospodářské krize, v němž si autorka dokáže dělat legraci z věcí víc než těžkých. Vstupné na Kdokoli může dělat cokoli je 700 korun a lístky koupíte tady. Jestli si chcete protáhnout tělo, tak zajděte v 19:15 na bruslení pro veřejnost na zimním stadionu a pokud toužíte po zajímavém filmu, tak ve 20:00 uvede kino Metropol svůj Artklub a snímek Goliáš.

Krásné pondělí!