Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: ekonomie sexu, Hilský a Shakespeare, Splašené nůžky i Mora proti Hradci

Tipy a názory

13.2.2019

Lenka Šimková

A jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Rozhodně plná zajímavých přednášek. Ale zajít můžete také do divadla, na koncert a po reprezentační přestávce opět startuje i hokejová extraliga..

KAM ZAJÍT?

15:00 / Dětská univerzita / Pevnost poznání
15:00 / Přednáška Martina Hilského: W. Shakespeare - Marná lásky snaha / Umělecké centrum UP
16:45 / Ladislav Daniel / "Ukradená" Giorgionova Spící Venuše / Křížkovského 12
17:00 / Moravské šibenice ve světle archeologických výzkumů / VSMO
17:30 / Milena Jesenská: Retrospektiva / Divadlo na cucky
18:00 / HC Olomouc vs. Hradec Králové / zimní stadion
18:00 / Ekonomie sexu - Radim Uzel / kino Metropol
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:30 / Pastiche Filmz: Rok opice / Umělecké centrum UP
20:00 / JAMTOUR / Český rozhlas Olomouc
Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěváci Robbie Williams (*1974) a Peter Gabriel (*1950), herec a zpěvák David Kraus (*1980), spisovatelka a dramatička Daniela Fischerová (*1948) a český písničkář Jiří Dědeček (*1953).

Svátek má Věnceslav

Už v 15:00 začne imatrikulací nový semestr Dětské univerzity v Pevnosti poznání. Ta je určena zvídavým dětem od 8 do 12 let a pokud si myslíte, že by to mohlo zajímat i vaše dítě, tak si pohlídejte zápis do dalšího semestru, kapacita tohoto je již bohužel naplněna. Ve stejný čas začne v Uměleckém centru UP přednáška profesora Martina Hilského, který všechny přítomné seznámí se Shakespearovým dílem Marná lásky snaha a kromě samotného příběhu provede posluchače i renesanční Evropou, která se v něm odráží. V 16:45 se můžete v učebně Václava Havla na Filozofické Fakultě zúčastnit první přednášky z cyklu Přesahy. Tentokrát bude Ladislav Daniel vyprávět na téma Giorgione, Tizian a "neurčitost" v malířství a filosofii. Do Divadla na cucky pak můžete v 17:30 zajít na diskusi u příležitosti výstavy Milena Jesenská: Retrospektiva.

A aby těch přednášek nebylo málo, tak i kino Metropol jednu nabídne. V 18:00 zde vystoupí známý český sexuolog Radim Uzel se svojí Ekonomií sexu. Všichni hokejoví fanoušci by si pak neměli nechat ujít domácí zápas Mory, která po reprezentační pauze nastoupí od 18:00 na domácím stadionu proti Hradci Králové. Pokud se chystáte do divadla, tak vás asi budeme muset zklamat. Divadlo Tramtarie hraje v 19:00 svou nejnovější inscenaci Prostři mě, ale bohužel je vyprodáno. Zbývá ale pár vstupenek na některou z repríz. Moravské divadlo uvede ve stejný čas detektivní komedii Splašené nůžky a krátce před půlnocí zbývalo pár posledních míst.. Pokud se na vás nedostane, nezoufejte. Můžete zajít třeba na koncert folkrockové skupiny Jamtour, která od 20:00 zahraje ve velkém studiu Českého rozhlasu, nebo si vyberte některý ze zajímavých filmů v Premiere Cinemas v Šantovce ;-)

Hezkou středu!