Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Týden humanitních věd, Válka Roseových i dokument o Charliem Soukupovi

Tipy a názory

12.11.2018

Lenka Šimková

Svatomartinský víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Co všechno nás dnes čeká? Málo toho není. Můžete vybírat ze zajímavých přednášek, filmů i divadelních představení. A pokud jste o víkendu nestihli zajít na husu, máme pro vás pár tipů na restaurace, které vám ji naservírují i v těchto dnech ;-)

Kam ještě na husu?

V některých olomouckých restauracích i po svatém Martinovi podávají husí speciality. Podívejte se, kam ještě můžete na křupavou pečínku zajít.

KAM DNES ZAJÍT?

09:00 / Benefiční seminář: Omezování fluktuace zaměstnanců / BEA campus
10:00 / Týden humanitních věd 2018 / Filozofická fakulta Univerzity Palackého
10:00 / Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
17:00 / Jack staví dům / kino Metropol
18:00 / Aleš Palán: Raději zešílet na Šumavě / Divadlo hudby
18:00 / Feral: dokument o Charliem Soukupovi / Ponorka
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:00 / Válka Roseových / Divadlo na Šantovce
19:00 / Už nikdy sám! / Divadlo na cucky
20:00 / Peter Zagar: APOCALYPSIS IOANNIS, Peter Groll: ZALAN (Festival Opera Schrattenbach) / Umělecké centrum UP
20:00 / Moulin Rouge / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři

Narozeniny dnes slaví folkový písničkář Miroslav Paleček (*1945), český divadelní režisér a herec Miroslav Krobot (*1951), kanadský zpěvák Neil Young (*1945) i američtí herci Anne Hathaway (*1982) a David Schwimmer (*1966).

Svátek má Benedikt.

Už od víkendu funguje na Dolním náměstí kluziště. Jestli si chcete jít zabruslit, otevřeno je denně od 10:00 do 22:00 a vstup je zdarma. Hned v 10:00 začíná na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci Týden humanitních věd. Podrobný program dnešního dne, a které zajímavé přednášky a akce můžete navštívit, se dozvíte tady. Odpoledne pak od 17:00 můžete zajít do kina Metropol na drama Jack staví dům. Vstupné je 120 korun a lístky si můžete koupit i předem. V Divadle hudby se v 18:00 koná další z ekologických večerů pořádaných Sluňákovem. Tentokrát vás čeká beseda Aleše Palána s názvem Raději zešílet na Šumavě. Ve stejný čas můžete zajít do Ponorky na promítání dokumentu Jiřího Holby Feral o undergroundovém písničkáři Charlie Soukupovi žijícím toho času v australské buši. Vstupné je 100 korun a trailer k filmu si můžete pustit tady →

Divadlo Tramtarie vás v 19:00 vezme Po stopách něžného muže a pár vstupenek ještě zbývá. Ve stejný čas nabídne Divadlo na Šantovce Válku Roseových s Michalem Dlouhým v hlavní roli. Vstupenky za 700 korun koupíte tady. A do třetice všeho divadelního uvede Divadlo na cucky groteskní příběh Už nikdy sám!. Vstup je 170 korun a místa můžete rezervovat zde. Ve 20:00 pokračuje v Uměleckém centru UP také Festival Opera Schrattenbach, nebo můžete ve stejný čas zajít do kina Metropol na romantický muzikál Moulin Rouge. V hlavních rolích se představí Nicole Kidman a Ewan McGregor. Vstupenky za 120 korun koupíte zde.

Přejeme krásný začátek pracovního týdne!