Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Ernani, deskovky, Den závislosti i bluesový miláček Layla Zoe

Tipy a názory

22.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je zase pondělí. Jaké bude to dnešní? Na své si přijdou milovníci hudby, filmu, divadla i bruslení. Podívejte se, co všechno se dnes v Olomouci koná..

Neobvyklé zpracování Verdiho Ernani vás čeká už dnes večer v Moravském divadle.

Foto: Jan Procházka

Pokud máte rádi deskové hry, tak by vám neměla uniknout dnešní akce v Knihovně města Olomouce. Členové Klubu deskových her se scházejí pravidelně jednou za měsíc a od 16 do 19 hodin společně tráví příjemné večery plné zábavy. Pokud však nejste členy Klubu a stejně si chcete zahrát, tak se můžete přihlásit přes email deskovky@kmol.cz nebo v dospělém oddělení. Počítejte však s tím, že přednost budou mít nahlášení členové Klubu.

Zajímavý motivační workshop bude probíhat od 16 hodin ve Vaultu 42. Ten návštěvníkům pomůže se sebeprezentací, vnímáním jejich / firemních značek a dá praktický návod, jak docílit lepších výsledků v tom, co dělají. Vstupné je 490 korun (se slevou 450 Kč) a vstupenky můžete pořídit na GoOut, na emailu info@vault42.cz nebo osobně ve Vaultu 42.

V 17 hodin můžete zajít do kina Metropol na český snímek Toman. Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana přináší neuvěřitelný a pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu.

A pro milovníky divadla máme v nabídce hned tři večerní představení. V 19 hodin uvede Divadlo Tramtarie milostné drama Anna Karenina. Představení trvá tři hodiny i s přestávkou a posledních pár vstupenek zakoupíte zde. Ve stejný čas ožije Moravské divadlo operou Giuseppe Verdiho s názvem Ernani. Opera se odehrává v 16. století ve Španělsku. Jde o příběh boje tří rivalů soupeřících nejen o politickou moc, ale také o lásku krásné ženy. Vstupenky koupíte tady. A posledním představením je hravě pojatá činoherní sci-fi lovestory Tomáše Dianišky, inspirovaná životem a tvorbou amerického spisovatele Philipa K. Dicka, v režii Jana Holce. Láska, smích, pláč a prolínající se roviny reality bude skvělým zážitkem nejen pro fanoušky spisovatelovy tvorby. Den závislosti uvidíte v Divadle hudby od 19 hodin.

Pokud si večer chcete trochu protáhnout nohy, tak si může jít v 19:15 zabruslit na zimní stadion. Vstupné je jednotné 40 korun, lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. Pozor, brusle se nepůjčují!

Na klavírní recitál Jana Bartoše můžete zajít v 19 hodin do Reduty. Vstupenky za 500 korun (250 Kč pro studenty) budou v prodeji na místě hodinu před koncertem. Pokud však místo klavírního recitálu dáte přednost blues, tak zajděte ve 20 hodin do Bounty Rock Café, kde zahraje kanadský bluesový miláček Layla Zoe. Vstupné je 499 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři.

Krásné pondělí!