Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: toulky Jižní Amerikou, Don Pasquale i  Whitney

Tipy a názory

15.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Víkend je za námi a čeká nás pondělí. Jaké bude? Dny Židovské kultury dnes přinesou zajímavé snímky, zajít můžete ale i do divadla nebo třeba na zajímavou cestovatelskou přednášku. Je jen na vás, co si vyberete...

Foto: Facebook: Dominika na cestě

Narozeniny dnes slaví majitel firmy HARYSERVIS Jan Grézl. Gratulujeme! A svátek mají Terezy, tak pokud nějakou znáte, tak jí nezapomeňte popřát. ;)

Pokud jste ještě neviděli dokument Whitney od oscarového režiséra Kevina Macdonalda, a pokud máte volné odpoledne, tak si zajděte už ve 14 hodin do kina Metropol. Film nezapomenutelnou formou přibližuje božskou zpěvačku tak, jak ji ještě neznáte. Jedná se o oficiální dokument požehnaný matkou Whitney a její nejbližší rodinou. Ta poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, které dosud nebyly zveřejněny. Vstup je 70 korun.

Dnešním dnem pokračují také Dny židovské kultury a nabídnou hned dva zajímavé snímky v Divadle hudby. Hned v 17 hodin vás čeká snímek Israel: A Home Movie, který představuje víc než zajímavou dokumentární mozaiku, poskládanou z domácích videí. Videa byla pořízena ještě před vznikem státu Izrael a během prvních několika dekád jeho existence. Snímky amatérských filmařů tak zachytily přelomové události vzniku samotného státu. Na film v 19 hodin naváže aktuální projekt Noémi Schlosser The Youth of 1948, který obsahuje na sedmdesát sestříhaných interview, jež dokumentaristka natočila s pionýry, kteří v roce 1948 pomáhali s výstavbou nového židovského státu. Mezi nimi najdeme i řadu Čechoslováků, mimo jiné i Hugo Maroma. Snímky jsou v původním znění s českými titulky, vstup je volný.

Pokud máte chuť dnešní večer strávit v divadle, tak si v 19 hodin zajděte do Moravského divadla na komickou operu Don Pasquale. Jejím základním motivem jsou trable, které postihnou letitého starého mládence, pokud se chce oženit s mladou dívčinou...

Deset měsíců, 8 zemí, 11 237 kilometrů, 5 píchnutí, 2 návštěvy nemocnice, 1 pád, 1 přepadení, 1 porucha, 1 opravený zub a nekonečno zážitků. To všechno prožila Dominika na cestách Jižní Amerikou a teď vám o tom bude vyprávět od 20 hodin v kině Metropol. Kromě cestovatelské přednášky vám představí i svou novou knihu, kterou si budete moct zakoupit. Vstupné v předprodeji je 140 korun, na místě 170 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Krásné pondělí!