Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: První člověk na Měsíci, Poletíme? i Transsibiřská magistrála

Tipy a názory

11.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Čtvrtek je tady a přinese nejen spoustu kulturních akcí, ale například také domácí start volejbalové extraligy a jednu nepříjemnou uzavírku silnice. Podívejte se, co všechno se dnes v Olomouci bude konat.

Foto: kino Metropol

Úplná uzavírka silnice č. II/446 Chomoutov – Olomouc

Dlouho nebylo jisté, zda plánovaná uzavírka silnice dostane razítko, nakonec se tak stalo. Úplná uzavírka potrvá od dnešního dne až do 7. prosince. Projedou tudy pouze vozidla stavby a autobusy hromadné dopravy. Ostatní řidiči budou muset zvolit objízdnou trasu. Ta je oficiálně stanovena z Chomoutova ve směru do Olomouce po sil. II/446 do Pňovic, dále po sil. II/447 do Litovle, odtud po sil. II/449 kolem Rozvadovic a Unčovic na sil. II/635 ve směru na Křelov-Břuchotín a dále po sil. III/5709 na rampu MÚK této silnice se sil. I/35 do Olomouce. V opačném směru z Olomouce do Chomoutova je vedena po sil. II/446 ul. Lazecká, Na Střelnici na sil. II/448 ul. Studentská, Hynaisova, Wellnerova, Palackého, Litovelská, tř. Míru na sil. I/35 a dále po stejné objízdné trase jako je vedena tato objížďka ve směru od Chomoutova. 

v 17 hodin vás v Mozarteu čeká přednáška Michaela Žantovského, bývalého českého velvyslance v USA, Velké Británii a v letech 2004–2009 i v Izraeli. Žantovský v rámci Dnů židovské kultury promluví na téma "Obnova československo-izraelských vztahů po roce 1989". Vstup na přednášku je volný. Ve stejný čas můžete zajít do kina Metropol na český snímek Toman. Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana přináší neuvěřitelný a pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu.

A máme jednu skvělou zprávu i pro sportovní fanoušky. Dnes v 17 hodin můžete přijít povzbudit volejbalistky VK UP Olomouc, které odehrají utkání proti TJ Sokolu Frýdek-Místek. Extraliga sice odstartovala už v sobotu, ale tentokrát to bude pro hráčky první představení v letošní sezóně před domácím publikem, tak je přijďte podpořit ;-)

V olomouckém Sklubu se dnes večer můžete těšit na koncert skupiny Poletíme?. Klub bude otevřen od 18 hodin, samotný začátek programu je naplánován na 20 hodin. Vstupenky na koncert můžete zakoupit v předprodeji přímo v Sklubu nebo online zde → 

V 19 hodin můžete zajít do Divadla na cucky, kde si budete moci v rámci Cestovatelského večera vyslechnout povídání o jezeru Bajkal, republice Tuva, ale také o Transsibiřské magistrále. Pořadatelé upozorňují, že zábavných historek spojených s konzumací vodky bude díky omezení jejího prodeje v posledních letech patrně méně, než byste očekávali. Ale i tak to bude zábavné, takže pokud vás zajímá ruský Dálný východ, určitě si to nenechte ujít!

V červenci příštího roku to bude přesně padesát let od doby, kdy se Neil Armstrong jako první člověk procházel po Měsíci. A vy se na jedno z největších dobrodružství v lidských dějinách můžete podívat už ve 20 hodin v kině Metropol. Můžete tak sledovat celou éru, která tomuto letu předcházela, ale i životní příběh člověka, který dostal privilegium udělat na Měsíci první "lidský" krok. V hlavní roli se představí Ryan Gosling. 

A závěrem potěšíme opět hudební fanoušky. Ve 20 hodin můžete vyrazit do Bounty Rock Café na koncert ukrajinské kapely Blood Brothers, která se stala první oficiální Iron Maiden Tribute na Ukrajině, jenž dostala požehnání od samotných členů hvězdné britské kapely. Vstupné je 250 korun. Ve stejný čas můžete zajít i do Side Street - Grillu & Baru v Kapucínské ulici. Přijďte ochutnat atmosféru Beatles, steaků, Rolling Stones, hranolek a bezedného baru plného kvalitních rumů, whiskey i ostatních tekutin. A navíc - Turbofolk is back!

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Hezký čtvrtek!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková
Reklama

Restaurace a cukrárna U Bláhů

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace se nachází v centru obce Dolany u kruhového objezdu. Nabízíme točené kvasnicové pivo Paulauner. Každý víkend pořádáme různé akce i v cukrárně, pečeme domácí máslové zákusky.