Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: varhanní koncert, Divoké historky, kino naslepo, populismus i rozhovor s dálkovým plavcem

Tipy a názory

19.9.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Jsme v polovině týdne! Také máte pocit, že září utíká mnohem rychleji, když je venku tak krásně? Pokud nemáte naplánovaný žádný výlet do okolí, určitě si zábavu na večer vyberete i v Olomouci. Podívejte se, co se koná.

Jaroslav Chytil po přeplavbě kanálu mezi Skotskem a Severním Irskem, která je hodnocena jako nejtěžší z prestižní Ocean's Seven.

Foto: Archiv Jaroslava Chytila

Před nedávnem jsme vás informovali, že rodák ze Vsiska pokořil Severní kanál a zařadil se tak mezi světovou plaveckou elitu. Nyní nám Jaroslav Chytil poskytl exkluzivní rozhovor, kde prozradil, co přeplavbě předcházelo, jak probíhala, s čím se potýkal, jak se "popral" s medúzami i to, jakou výzvu si hodlá splnit v nejbližší době. Bylo to moc příjemné povídání a vy se na něj můžete těšit už dnes po obědě. :)

V 17:00 se v Mozarteu uskuteční přednáška Martina Mejstříka z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, kterou pořádá Moravsko-slezská křesťanská akademie a Arcidiecézní muzeum. Tématem bude populismus v evropské a české politice. Vstup je volný.

Rovněž v 17:00 můžete zajít na komentovanou prohlídku výstavy Český kinematograf do Vlastivědného muzea. Výstavou vás provede kurátor Mgr. Zdražil. Vzhledem k tomu, že na prohlídku je omezený počet míst, je dobré se předem ohlásit v kanceláři Vlastivědné společnosti muzejní na náměstí Republiky.

Pokud milujete (stejně jako já) zvuk Englerových varhan, neměli byste si od 19:00 nechat ujít závěrečný koncert 50. ročníku Mezinárodního varhanního festivalu v chrámu sv. Mořice. Za varhany usedne francouzský hudebník Daniel Roth a na programu budou Ch. M. Widor, L. Vierne, M. Dupré. Vstupné je 150 korun.

Zajímavou podívanou chystá i Divadlo Tramtarie. V 19:00 startují Divoké historky. Těšte se na "šest minipříběhů ze života úplně normálních lidí, kterým jednoho krásného dne úplně normálně ruply nervy," jak zní anotace. Vstupenky za 250 korun seženete tady.

Othello, příběh o vojevůdci, který podlehl žárlivosti, patří bezesporu k Shakespearovým nejslavnějším tragédiím. Vy si ji budete moci vychutnat v Moravském divadle v 19:00. Lístky koupíte zde.

V Divadle na cucky v 19:00 začíná pravidelný cyklus literárních večerů na pomezí autorských čtení a performance s názvem Oživ(lé) texty. Vystoupí písničkář Pavel Čadek společně s básníkem Tomášem Tichým, na pódiu se s nimi objeví i neznámí autoři, kteří si píšou do šuplíku. Vstup je zdarma. 

Kino naslepo vás čeká ve 20:00 v Metropolu. Budou se prodávat běžné vstupenky za 80 korun a asi 15 až 20 minut po začátku filmu budete mít možnost odejít ze sálu a vrátit lístek v případě, že jste již snímek viděli, nebo se vám nelíbí.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete zde.

Krásnou středu všem!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Autopůjčovna RENORENT

Katalog firem » Auto - moto » Pronájem dodávek

RENORENT je půjčovna motocyklů, skútrů, kabrioletů, osobních automobilů, 9-ti místných mikrobusů a dodávek do 3.5t . V rámci města Olomouce přistavíme vozidlo zcela zdarma. Nabízíme krát...