Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Ernani s klaunským nosem, zimní spánek i zimní radovánky

Tipy a názory

16.1.2018

Autor: Jan Procházka

Pěkné úterý přejeme! Taky máte pocit, že Olomouc trochu spí? Je to tak, ale to je přece občas potřeba, zvlášť v téhle zimě. Ale tak úplně to zase neplatí. Pojďme se podívat, co nás dnes čeká.

Pokud máte rádi operu a zároveň se nebojíte neobvyklých zpracování, dnes večer vás může v Moravském divadle čekat hodně silný zážitek. Pokud máte rádi operu a zároveň se nebojíte neobvyklých zpracování, dnes večer vás může v Moravském divadle čekat hodně silný zážitek. Foto: Jan Procházka

Pokud máte rádi operu a zároveň se nebojíte neobvyklých zpracování, dnes večer vás může v Moravském divadle čekat hodně silný zážitek. Verdiho Ernani v pojetí režisérky Karly Štaubertové je monumentální podívaná, která zaujme nejen pěveckými výkony, ale také velmi originálními kostýmy. Vážně to stojí za to. A vstupenky v cenách od 160 do 370 korun, podle toho, jaké si vyberete místo, stále ještě jsou.
Na co už ale lístky nejsou, je představení divadla Tramtarie Růže pro Algernon, příběh o nekonečné touze člověka překonat sama sebe, ale i o tom, co všechno potřebujeme k tomu, abychom byli alespoň na pár chvil v životě šťastni. Pokud se vám poštěstí sehnat lístky na některou z repríz, určitě nebudete litovat.

A pokud se chcete místo zimního spánku raději věnovat zimním radovánkám... No, pak sledujte náš Přehled sjezdovek. Minulý týden lyžování moc nepřál a řada středisek musela přerušit činnost, ale pár mrazivých dnů a vše může být jinak. Aktualizujeme pravidelně!

A můj tip směruje i k mé nejoblíbenější části dne. Dnes bych to na oběd viděl na klasiku. Hrachová kaše s pečenou uzenou krkovičkou, sterilovaný okurek, pečená cibulka a čerstvý chléb. Zní to krásně a my víme, že Hanácká hospoda to i krásně uvaří. Ale pokud chcete něco zdravějšího, rybu nebo třeba zvěřinu... Stačí si trochu zalistovat v naší oblíbené rubrice Polední menu. Ono totiž listování jídlem neomrzí. A že jich tam nemáme zrovna málo ;-)

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zveme Vás do útulné restaurace U Kristýna, kde Vás teplo sálající z naší pece přenese do slunné Itálie přímo z centra Olomouce. Vlastní těstoviny a rizota připravované Italským kuchaře...