Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na cucky vstupuje do druhé sezony na nové scéně a představuje novinky v repertoáru

Kultura

1.9.2018

Autor: red

Před rokem se Divadlo na cucky přestěhovalo na Dolní náměstí a ihned se stalo otevřeným prostorem pro kulturu v centru města. Nyní na tomto místě vstupuje do druhé sezony. Už během září nabídne dvě desítky akcí, mezi které patří kromě divadelních představení také vzdělávací kurzy pro všechny generace, vernisáže, večery věnované poezii a literatuře nebo veřejné debaty.

Foto: Divadlo na cucky

"Během léta jsme poskytovali azyl hostujícím umělcům. Náš rezidenční program realizujeme nejen v Olomouci, ale i na Kruhovském mlýně u Laškova. A daří se nám vysílat tvůrce i do zahraničí - letos do Německa nebo Jižní Koreji. Výsledky těchto rezidenčních pobytů budou také součástí programu divadla," zmínil na úvod Jan Žůrek, ředitel kulturního stánku, jehož součástí je kromě divadla i kavárna a galerie.

Žůrka v pozici uměleckého šéfa divadla nahradila již v minulé sezoně slovenská režisérka Silvia Vollmannová, která představila novinky v repertoáru: "V říjnu nás čeká premiéra koprodukční inscenace 1993, která se v roce 25. výročí věnuje rozpadu Československa pohledem současné mladé generace. Ke spolupráci jsme přizvali bratislavské Divadlo DPM a předpokládáme uvádění novinky jak u nás, tak na Slovensku." Režie se ujala právě Vollmannová, herecky se na inscenaci podílí Pavla Dostálová, Adam Joura, Tomáš Pokorný a Šimon Ferstl.

Další, taktéž koprodukční projekt, je plánován na březen. "Naše dramaturgie je otevřena impulsům zvenčí. Režie druhé novinky se i proto zhostí Adam Svozil, olomoucký rodák a držitel Ceny Marka Ravenhilla, který již za poměrně krátkou kariéru posbíral celou řadu zkušeností v českých divadlech," prozradila Vollmannová. Podle jejích slov se olomoucká scéna v této sezoně chystá na mnohem více zájezdů, než tomu bylo dříve. Domácí jeviště tak nabídne rovněž zajímavým hostům - v září se tu objeví Geisslers Hofcomoedianten s lesní erotickou němohrou V borůvčí, o měsíc později pak například Médeia tvůrčí trojice Nebeský–Trmíková–Prachař.

Neopomenutelným pilířem aktivit Divadla na cucky bude i letos jeho ateliér, v rámci něhož může veřejnost navštěvovat vzdělávací kurzy věnované nejen divadlu. "Hned z kraje sezony otevíráme dětské divadelní studio, kurz pro seniory nebo studio pro zájemce od šestnácti let," doplnil Žůrek.

Aktuální program Divadla na cucky a více informací o jeho činnosti najdete na www.divadlonacucky.cz.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941