Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na cucky uzavře o víkendu sezonu pod širým nebem. Závěrečná vystoupení přehlídky Cirkuzkus proběhnou na Dolním náměstí

Kultura

15.7.2022

Autor: red

Olomoucké Dolní náměstí bude od pátku do neděle svědkem závěrečných vystoupení novocirkusové přehlídky Cirkuzkus, kterou se Divadlo na cucky loučí se sezonou 2021/22. I přes nelehkou situaci kulturních institucí a celoročně nižší návštěvnost se divadlo rozhodlo uvést tuto část festivalového programu bez vstupného a zve k jejich zhlédnutí širokou veřejnost.

Ilustrační foto

Foto: archiv pořadatele

"Rádi bychom připomněli třeba těm divákům, kterým finanční situace neumožnila navštívit večerní produkce v Letním kině, jak silné zážitky jim divadelní, potažmo novocirkusová představení mohou přinášet," uvedla Alžběta Kvapilová, ředitelka Divadla na cucky, které organizačně zajišťuje Cirkuzkus už podruhé. Sezónu, v níž divadlo uvedlo šest premiér, tak završuje devítidenní šňůrou plnou akrobacie, tance, koncertů a workshopů.

Podle slov ředitelky se chce Divadlo na cucky se sezonou rozloučit otevřeným programem na Dolním náměstí, kde pátým rokem sídlí. Olomoucké publikum se může v pátek 15. a v sobotu 16. července těšit na italsko–chilskou dvojici Depáso Company, která uvede svou vzdušnou show La Trottola, založenou na závěsné akrobacii. Páteční večer bude také patřit ukrajinské kapele INGRET, ukončující v Olomouci své zahraniční turné, po němž se vrací zpátky do své země. V neděli 17. července se na náměstí odehraje taneční představení The Urge německé choreografky Ceren Oran, na kterém se koprodukčně podílelo právě i Divadlo na cucky.

Víkendový program, včetně workshopů a koncertů, je přístupný bez vstupného. Více informací najdete na webu divadla www.divadlonacucky.cz