Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na cucky láká na tanec v zahradě kláštera i na vlastní scéně

Kultura

18.6.2019

Autor: red

Třicátý první Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2019 probíhá už od 3. června v Praze a dalších 22 městech a obcích ČR. Dnes a zítra zavítá díky Divadlu na cucky také do Olomouce.

Foto: Archiv pořadatele

"Již dnes večer od 20 hodin uvedeme taneční inscenaci roku PLI choreografa a performera Viktora Černického," upozornil mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda. "Představení, jehož výprava se skládá z dvaadvaceti konferenčních židlí a která se pohybuje na pomezí instalace, performance, tance a cirkusu, mohou diváci navštívit v zahradě Dominikánského kláštera ve Slovenské ulici," doplnil Vévoda.

Na zítřek pak divadlo pozvalo chorvatsko-francouzsko-italský soubor Premier Stratagème s inscenací Forecasting, jež lehce výstřední formou zkoumá roli YouTube v našich životech. "Premier Stratagème patří mezi mladé originální tvůrce, úspěšné na evropské taneční platformě Aerowaves. Právě těmto, již nyní mezinárodně uznávaným talentům, dal letos festival prostor v rámci dramaturgické linie Dance NEWs," uvedl Vévoda. Představení je na programu zítra od 19:00 v Divadle na cucky. Vstupné je 170 Kč, zlevněné 120 Kč, a to jak na úterní, tak středeční produkci. Rezervovat vstupenky lze na webu www.divadlonacucky.cz.

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA je jednou z největších událostí v kulturním kalendáři ČR. Každoročně od roku 1989 festival představuje pestrost a kvalitu aktuální zahraniční a tuzemské taneční scény, dává prostor pro experiment i přesahy do jiných žánrů, podporuje vznik nových děl v roli koproducenta. "Pro festival jsme pečlivě vybírali ze stovek nabídek tak, aby program byl pestrý, vysoce kvalitní, a dokázal oslovit nejrůznější cílové skupiny," uzavřela Yvona Kreuzmannová, ředitelka a zakladatelka Tance Praha.