Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na Šantovce startuje talk show Na Tahu 3x jinak. Těšit se můžete na trojici slavných muzikantů

Kultura

8.4.2021

Autor: red

V dubnu odstartuje Divadlo na Šantovce novou minisérii své talk show Na Tahu s podnázvem 3x jinak. Během měsíce se tak můžete těšit na trojici slavných českých muzikantů z různých hudebních žánrů.

Divadlo Na Šantovce ve čtvrtek 8. dubna od 19:00 uvede další talk show "Na tahu". Tentokrát ji bude moderovat Leoš Plic, který působí jako hlavní technik Divadla na Šantovce. "Díky tomu, že je velkým fanouškem české hudební scény, vznikla tato jedinečná minisérie, která přivítá slavné a úspěšné umělce naší hudební a umělecké branže. Ve třech týdnech se postupně představí trio hostů. Prvním hostem bude profesor Milan Knížák, který je veřejnosti dobře známý jako multimediální umělec, jenž založil rockovou kapelu Aktual. Následovat bude frontman legendární kapely Katapult Oldřicha Říha. Posledním hostem tohoto trojlístku bude muzikálový herec a zpěvák Ondřej Ruml," uvádí ředitel Divadla na Šantovce Petr Hlávka. 

V talk show "Na tahu 3x jinak" se představí umělci napříč generacemi a hudebními žánry, kteří se s diváky podělí o své zkušenosti a aktuální informace z jejich působení na umělecké scéně.
Talk show můžete sledovat od 19 hodin na webu i facebooku divadla. Zároveň můžete divadlo také podpořit koupí dobrovolné vstupenky. ;)

Milan Knížák - 8. dubna

Milan Knížák, člen avantgardního hnutí skupiny FLUXUS, jenž je známý především svými výtvarnými díly, která jsou ke shlédnutí v prestižních muzeích i galeriích. Začínal jako pouliční umělec své doby a svou první výstavu uměleckých děl měl v roce 1958 v Mariánských lázních. Tam se také zrodila jeho kapela Aktual. V tom čase vynikal také svou nezaměnitelnou vizáží, kterou tvořily delší rozcuchané vlasy, plnovous a kalhoty vlastní výroby. V 90. letech vykonával funkci rektora na Akademii výtvarných umění a byl ředitelem Národní galerie v Praze, kde nyní i žije.

Oldřich Říha - 15. dubna

Oldřich Říha je znám pod přezdívkou Železnej Olda, tuzemská legenda rock'n'rollu. Jeho nejznámějšími skladbami jsou Půlnoční závodní dráha, Blues a Já nesnídám sám. Jeho skupina Katapult, která působí už od roku 1975 je jedna z nejúspěšnějších rockových kapel. V roce 2007 vstoupila do Beatové síně slávy.

Ondřej Ruml - 22. dubna

Ondřej Ruml, zpěvák a muzikálový herec. Je známý především z muzikálů Kudykam, Johanka z Arku, Quasimodo a Hamlet. V sólové kariéře se věnuje swingu a vystupoval s jazzovou kapelou Matej Benko Quintet. V roce 2016 vydal vokální album Nahubu, které je výjimečné tím, že veškeré hlasy a zvuky zde nazpíval sám bez použití hudebních nástrojů. V současné době působí V Divadle pod Palmovkou jako člen divadelního souboru Indigo Company.