Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo hudby vstoupilo do padesáté sezony. Od příštího roku jej zavře rekonstrukce

Kultura

14.9.2018

Autor: red

Představením pro dospělé diváky, koncertem a programem pro děti vstoupilo v září Divadlo hudby do své jubilejní padesáté a současně poslední sezony. Divákům nabízí poslední příležitosti navštívit jedinečný komorní prostor, než do něj zasáhne rekonstrukce bývalého kina Central situovaného přímo pod sálem.

25. září v Divadle hudby zahrají Longital

Program naleznete ZDE.

Rekonstrukce se nejvíce dotkne dopoledních loutkových představení určených dětem. "Od října přesouváme celý dopolední program a veškeré produkce pro rodiče s dětmi do sálu Mozartea v budově Arcidiecézního muzea," uvedla produkční Michaela Johnová Čapková. Rodiče s dětmi i zde zažijí pohádkové dílny po nedělních představeních.

Programovou novinkou bude týden loutkového divadla, který nabídne několik představení pro všechny věkové kategorie. V listopadu například Víťa Marčík mladší zahraje Eliščiny pohádky pro mateřské školy, Malého prince pro základní školy a Iluminaci podle Rimbauda pro střední školy a dospělou veřejnost. "Podobný záměr máme i se souborem Buchty a loutky," upřesnila Johnová Čapková.

Pokračovat budou vzdělávací programy pro učitele a veřejnost, které povedou profesionálové v oboru. Tyto dílny se už v minulé sezoně setkaly s velkým ohlasem.

Večerní produkce v Divadle hudby bude možné navštěvovat až do března 2019, poté se program rovněž přesune do sálu Mozartea. V podzimní části sezony se mohou divadelní příznivci těšit na pestré druhy a žánry, hosty budou soubory z Prahy, Brna či Zlína. "Cílem je představit olomouckým divákům podoby současného divadla přes invenčně pojaté inscenace. Komorní tituly vybíráme i s ohledem na to, aby co nejvíce vynikly v sále Divadla hudby a nabídly pádný důvod, proč si přijít naposledy užít prostor s neopakovatelnou atmosférou," vysvětlil dramaturg Petr Dvořák.

Úplnou novinkou je možnost předplatného tří titulů z hlavního programu za zvýhodněné vstupné. Těmi jsou Pohybově-hudební báseň Svět je báječné místo brněnského BuranTeatru s doprovodem zpěvačky Veroniky Bartošové. Pražské Divadlo LETÍ s hravě pojatou činoherní sci-fi lovestory Den závislosti, inspirovanou životem a tvorbou spisovatele Philipa K. Dicka. Progresivní divadelní spolek Lachende Bestien sídlící v pražské Venuši ve Švehlovce s autorskou performancí Ferdinande! Variace na Havlovu Audienci – intelektuál v dnešním světě již nemá k dispozici svého sládka, s nímž by vedl rozhovor.

V podzimním programu nechybí koncerty ani tradiční celorepubliková Noc divadel s improvizačním souborem Olivy, zaměřená na česko-slovenskou spolupráci. Divadelní program, koncerty, filmové projekce i přednášky přemístí Muzeum umění Olomouc do nově zrekonstruovaného sálu bývalého kina Central v roce 2020.

red

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip